Як приготувати домашній мандариновий лікер

18 листопада 2019, 10:00
Такий лікер можна зробити на Новий рік і Різдво

Мандариновий лікер

Мандариновий лікер підкорить вас своїм приголомшливим смаком і ароматом. Він дуже простий у виготовленні, але вимагає деякий час на настоювання.

Дивіться відео, як приготувати домашній шоколадний лікер:

Реклама

Обов'язково приготуйте цитрусовий лікер до зимових свят. Це відмінний подарунок рідним і близьким на Новий рік.

Читайте також:

Реклама

Домашній мандариновий лікер

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 124 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки мандаринового або апельсинового соку
  • Цедра з 2-х апельсинів
  • 250 мл горілки
  • Цукор – 3/4 склянки
  • Вода – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Апельсини помийте і зніміть з них цедру за допомогою дрібної терки.
  2. Вичавіть сік з апельсинів або мандаринів.
  3. Цедру змішайте з соком, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Остудіть і додайте горілку.
  4. Накрийте кришкою і приберіть на 3 дні в темне місце.
  5. Потім зваріть сироп з цукру і води. Для цього змішайте цукор з водою і дайте покипіти 3 хвилини. Дістаньте настойку. Процідіть її.
  6. Змішайте сироп з настойкою, який процідили, закупорте щільно і приберіть в темне місце на 20-30 днів.
  7. Через зазначений час мандариновий лікер готовий.

Як зняти цедру з апельсина

Для приготування страв використовують як свіжу цедру апельсина, так і сушену, і заморожену. Щоб отримати свіжу цедру, добре помийте цитрус під проточною водою. Потім ошпарьте окропом, промокніть серветкою і натріть на тертці верхній помаранчевий шар. Білу кірку знімати не потрібно – вона гірчить.

Нагадаємо, раніше ми писали, як використовувати лимонну цедру для приготування страв . "Сьогодні" також ділилися рецептом яєчного лікеру на Різдво .