Як приготувати домашні чебуреки з м'ясом

18 січня 2019, 13:26
Рецепт смачних чебуреків на сметані з м'ясним фаршем

Чебуреки з картоплею

Класичні чебуреки готують з прісного бездріжджового тіста. Як начинка використовується жирна баранина з цибулею і перцем (її можна замінити яловичиною). Смажать чебуреки у великій кількості рослинної олії і подають гарячими.

Домашні чебуреки з м'ясом

Реклама

Інгредієнти на 10 середніх чебуреків:

  • 1 яйце
  • 2 столові ложки сметани
  • 300 г борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 50 мл води

Для начинки:

  • 300 г м'ясного фаршу
  • 2 великі цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г води
  • сіль і спеції за смаком

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Яйце перемішати зі сметаною, додати воду і сіль.
  2. Просіяти борошно і замісити однорідне тісто. Накрити тарілкою і залишити на півгодини.
  3. Тим часом підготувати начинку. Лук з часником почистити, покласти в блендер. Додати воду і збити до однорідності. Додати отриману масу до фаршу, посолити і поперчити.
  4. З тіста сформувати ковбаску. Розрізати на 10 частин. Кожну розкачати в кружок. Викласти по столовій ложці начинки. Защипати краї.
  5. Розігріти олію в сковороді. Обсмажити чебуреки з обох сторін.
  6. При необхідності довести чебуреки до готовності в духовці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне тісто для пельменів. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами прісного і дріжджового листкового тіста.

Дивіться відео, чому начинка покупних пиріжків може бути небезпечною для здоров'я:

Реклама