Як приготувати домашнє кавунове желе: простий рецепт

14 вересня 2016, 14:01
Для приготування такого желе знадобиться половина стиглого кавуна, желатин і вода

Такий десерт не тільки смачний, але і презентабельний

У програмі "Ранок з Україною" з ведучими Сергієм Зеніним і Світланою Катренко на телеканалі "Україна" експерт Сергій Лівадний поділився ексклюзивним рецептом десерту, який можна приготувати в домашніх умовах.

Сезон ароматних кавунів в розпалі і саме час поекспериментувати на кухні в приготуванні десертів з цієї популярної сезонної ягоди. Журналіст і експерт рубрики "Шість соток" Сергій Лівадний розповів, як приготувати желе в кавуні.

Реклама

"Якщо ви хочете здивувати родичів і друзів несподіваним десертом, раджу вам приготувати кавунове желе. Такий десерт сподобається як дорослим, так і дітям", – упевнений експерт рубрики "Шість соток" Сергій Лівадний.

Для приготування кавунового желе знадобиться половина стиглого кавуна, 30 грамів желатину (в розрахунку на 0,5 літра кавунового соку), і приблизно 0,5 літра кип'яченої води.

Сергій радить, перш за все, поставити воду на вогонь і, поки вона гріється, витягти м'якоть з кавуна звичайною ложкою. Позбутися від кісточок допоможе марля, за допомогою якої необхідно вичавити з кавунової м'якоті сік в ємність і довести його до кипіння. При цьому кісточки залишаться в марлі і не потраплять в вичавлений сік.

Реклама

Далі необхідно остудити кип'ячену воду до кімнатної температури і розчинити в ній желатин. Після цього – змішати кавуновий сік і підготовлену воду з желатином приблизно в рівних пропорціях. Отриману рідину вилити в половинку від кавуна, з якої раніше була витягнута м'якоть, і поставити в холодильник до повного застигання.

В результаті вийде не тільки корисний, але і презентабельний десерт – желе, залите в половинку кавунової скоринки, виглядає дуже незвично і апетитно.

Дивіться програму "Ранок з Україною" по буднях в ефірі каналу "Україна" о 7:15.