Млинці з м'ясом і рисом Фото: depositphotos.com
Млинці з м'ясним фаршем і рисом – смачна і ситна страва, яка відмінно підійде для сніданку. У цьому рецепті використовується фарш із телятини, але ви можете замінити його на свинячий, яловичий або курячий.
Млинці з м'ясом та рисом
Інгредієнти:
Для млинців:
- 0,5 літра молока
- 0,5 літра кип'яченої холодної води
- 3 яйця
- 4 ст. ложки олії
- 1/4 ч. ложки соди, погашеної оцтом
- 1 ч. ложка солі
- 0,5 ч. ложки цукру
- 2 склянки з гіркою борошна
Для начинки:
- 500 г телятини
- 1 стакан відвареного рису, заправленого столовою ложкою вершкового масла
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Рецепт приготування:
- У глибокій мисці змішати молоко, воду, яйця, олію, цукор, сіль, соду і борошно. Збити міксером, щоб не було грудочок. Поставити тісто в холодильник мінімум на 1 годину.
- Ще раз перемішати тісто і посмажити тонкі млинчики на змащеній олією пательні.
- М'ясо відварити, додавши до води лавровий лист і перець горошком. Бульйон зберегти.
- Потім м'ясо пропустити через м'ясорубку, додати рис, сіль і мелений перець за смаком. Долити трохи м'ясного бульйону, щоб начинка не була сухою (приблизно 50 мл).
- Наповнити кожен млинець фаршем і згорнути в трубочку.
- Подавати млинці разом зі сметаною.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати дієтичні млинці з цільнозернового борошна. Ми також ділилися рецептом пишних млинців на кефірі.
Дивіться відео, як приготувати млинці з лососем від Григорія Германа: