Як правильно загортати і випікати круасани

2 травня 2019, 13:36
Всі секрети приготування домашніх круасанів

Домашні круасани подавайте з кавою

Домашні круасани завжди дуже ароматні і смачні, але не всі знають, як їх правильно загортати і випікати. У цій статті ми поділимося покроковим рецептом приготування круасанів. Для початку вам потрібно буде замісити листкове дріжджове тісто.

Круасани: як загортати

Реклама
  • Розкачайте приготоване тісто в стрічку 20х100 см, підрівняйте краї.
  • Візьміть лінійку і з одного боку зробіть на тісті насічки через кожні 13 см. З іншого боку зробіть першу насічку через 6,5 см від краю, а далі – через кожні 13 см.
  • Потім лінійкою з'єднайте протилежні насічки і розріжте тісто на трикутники. Має вийти 15 трикутників і 2 обрізки.
  • На середині кожного трикутника зробіть надріз завдовжки приблизно 1 см.
  • Трохи розтягніть трикутник і почніть закручувати круасан. Надріз посередині дозволить відразу трохи вигнути "вушка" майбутнього круассана, щоб надати йому форму півмісяця.
  • Продовжуйте скручувати круасан так, щоб хвостик залишився внизу. Має вийти не менше 6-ти сегментів.

Круассаны важно не пересушить

Як випікати круасани

  • Круасани викладіть на два дека. Яйце збовтайте з 1 ст.л. води (збовтувати дуже добре, щоб яйце рівномірно і без розлучень покрило тісто). Змастіть пензликом заготовки і залиште на 1,5-2 години в теплому (але не занадто теплому, інакше масло в тісті почне пливти) місці без протягів підходити.
  • Коли круасани добре підійдуть (стануть пухнастими, будуть видні шари на зрізі), нагрійте духовку, змастіть їх яйцем, збитим з водою, і випікайте.
  • Для цього розігрійте духовку до 210 градусів, поставте круасани і відразу знизьте температуру до 190 градусів. Випікайте 15-17 хвилин і остудіть на решітці.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати слойки з малиною.