Домашні круасани подавайте з кавою
Домашні круасани завжди дуже ароматні і смачні, але не всі знають, як їх правильно загортати і випікати. У цій статті ми поділимося покроковим рецептом приготування круасанів. Для початку вам потрібно буде замісити листкове дріжджове тісто.
Круасани: як загортати
- Розкачайте приготоване тісто в стрічку 20х100 см, підрівняйте краї.
- Візьміть лінійку і з одного боку зробіть на тісті насічки через кожні 13 см. З іншого боку зробіть першу насічку через 6,5 см від краю, а далі – через кожні 13 см.
- Потім лінійкою з'єднайте протилежні насічки і розріжте тісто на трикутники. Має вийти 15 трикутників і 2 обрізки.
- На середині кожного трикутника зробіть надріз завдовжки приблизно 1 см.
- Трохи розтягніть трикутник і почніть закручувати круасан. Надріз посередині дозволить відразу трохи вигнути "вушка" майбутнього круассана, щоб надати йому форму півмісяця.
- Продовжуйте скручувати круасан так, щоб хвостик залишився внизу. Має вийти не менше 6-ти сегментів.
Круассаны важно не пересушить
Як випікати круасани
- Круасани викладіть на два дека. Яйце збовтайте з 1 ст.л. води (збовтувати дуже добре, щоб яйце рівномірно і без розлучень покрило тісто). Змастіть пензликом заготовки і залиште на 1,5-2 години в теплому (але не занадто теплому, інакше масло в тісті почне пливти) місці без протягів підходити.
- Коли круасани добре підійдуть (стануть пухнастими, будуть видні шари на зрізі), нагрійте духовку, змастіть їх яйцем, збитим з водою, і випікайте.
- Для цього розігрійте духовку до 210 градусів, поставте круасани і відразу знизьте температуру до 190 градусів. Випікайте 15-17 хвилин і остудіть на решітці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати слойки з малиною.