Як правильно вибирати і зберігати свіжі шампіньйони

28 лютого 2020, 16:49
Чим печериці світліше, тим довше будуть зберігатися

Якщо печериці вже нарізані, їх потрібно готувати не зволікаючи

Сирі, смажені, мариновані і навіть сушені. Печериці – дійсно універсальний інгредієнт на кухні. З них готують перші і другі страви, салати і пироги, різноманітні закуски і начинки. При низькій калорійності печериці – це ще і дуже поживний продукт, багатий білком і вітамінами.

Читайте також:

Реклама

До речі, всі мінеральні речовини під час приготування в грибах зберігаються. Японські дослідники встановили, що печериці позитивно впливають на пам'ять і розумові здібності людини, допомагають уникнути мігрені і підтримують шкіру в гарному стані.

Як вибрати печериці в магазині і на ринку

Якщо печериці вже нарізані, їх потрібно готувати не зволікаючи

При виборі печериць необхідно звертати увагу на їх колір. Свіжі гриби мають білий або злегка коричневий відтінок. Чим вони світліші, тим довше будуть зберігатися і зберігати поживні речовини. Перевагу варто віддавати "запечатаним" грибам з неушкодженою плівкою, яка з'єднує капелюшок і ніжку – це вірна ознака свіжої печериці.

Реклама

Як зберігати печериці вдома

Висипати печериці в бокс для їжі, накрийте целофановим пакетом. При цьому потрібно не забути зробити маленькі дірочки для вентиляції, щоб гриби "дихали".

Так печериці залишатимуться свіжими до п'яти днів. При цьому вкрай важливо перевіряти, чи не стали гриби вологим і слизьким. Якщо печериця вже розкрилась і набула темнуватого відтінку всередині – її потрібно відразу використати.

Реклама

Рецепт крем-супу з шампіньйонів

Грибний суп

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Печериці – 500 г
  • М'ясний або овочевий бульйон -1.5 л
  • Вершки 10-20% – 200 мл
  • Лук-шалот – 4 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Печериці помити і довільно нарізати. Цибулю почистити і подрібнити. Розігріти сковороду з олією, обсмажити гриби з цибулею до готовності. Посолити і поперчити.
  2. Збити суміш в блендері.
  3. У каструлі на слабкому вогні розтопити вершкове масло, додати борошно і готувати, помішуючи, одну-дві хвилини.
  4. Потім, поступово помішуючи, влити склянку гарячого бульйону і довести до кипіння.
  5. Додати подрібнені шампіньйони і знову довести до кипіння.
  6. Влити бульйон, довести до кипіння.
  7. Потім поступово влити вершки, довести до кипіння і зняти з вогню.
  8. Грибний крем-суп можна посипати тертим пармезаном, прикрасити зеленню або сухариками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати жульєн з печерицями . "Сьогодні" також ділилися рецептом запеченого м'яса з грибами і сиром .