Як правильно варити бурий рис

30 березня 2019, 07:30
Коричневий рис вважається більш корисним

Зберігайте бурий рис у герметичній упаковці

Бурий рис ще називають коричневим або цільнозерновим. При обробці з нього знімається лише верхня жовта шкірка, при цьому висівкова оболонка залишається на рисовому зерні. У порівнянні з білим, коричневий рис більш поживний і містить більше клітковини.

Крім цього, коричневий рис має яскраво-виражений горіховий присмак. Він добре поєднується з копченою рибою, імбиром і соєвим соусом.

Реклама

Бурий рис вариться довше, ніж білий – близько 30-35 хвилин. Щоб він вийшов розсипчастим, потрібно готувати його на помірному вогні більшу частину часу, а в останні 5-10 хвилин зняти з вогню, накрити кришкою, щоб він увібрав залишки рідини.

Читайте також:

Як варити бурий рис

Реклама

Інгредієнти:

  • 250 г коричневого рису
  • 500 мл води

Рецепт приготування:

  1. Вам знадобиться каструля середнього розміру з кришкою, що добре прилягає.
  2. Покладіть рис в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння і зменшіть нагрів.
  3. Готуйте 30 хвилин, потім вимкніть вогонь.
  4. Швидко накрийте кришкою і залиште щільно закритим ще на 5-10 хвилин, щоб рис увібрав воду, що залишилася.
  5. Подавайте бурий рис відразу з тушкованим м'ясом або карі, рибою, куркою або тофу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно розігріти рис. "Сегодня" також писали, як приготувати розсипчастий рис в мультиварці.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати рис з часником і розмарином: