Як правильно вживати насіння чіа

12 грудня 2018, 06:35
Важливо приймати насіння чіа так, щоб воно принесло користь організму

Насіння чіа розбухає при контакті з вологою їжею. Фото: pixabay.com

Насіння чіа вважається одним з головних суперпродуктів сучасності. Воно містить велику кількість білка, клітковини, кальцію, антиоксидантів і Омега-3 жирних кислот. Але щоб насіння чіа принесло користь організіму, потрібно вживати його правильно.

Однією з причин, чому насіння чіа використовується для схуднення, є те, що воно досить сильно розбухає при контакті з рідиною, забезпечуючи тривале почуття ситості. Якщо з'їсти столову ложку сухого насіння і запити їх водою, це може призвести до утрудненого дихання або навіть асфіксії.

Реклама

А ось замочування насіння чіа в воді перед вживанням зовсім безпечно. Після набухання насіння чіа стає гладким і слизьким, що допомагає йому швидко рухатися по стравоходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Якщо ви готові включити цю багату на поживні речовини добавку до свого раціону, візьміть на замітку кілька простих рецептів.

Реклама

Пудинг з насінням чіа. Змішайте 1/2 чашки насіння чіа, 1 склянку кокосового молока і 1/2 ст. л. меду в невеликій мисці. Залиште в холодильнику на ніч. Перед подачею посипте пудинг фруктами і горіхів.

Антиоксидантне смузі з ягодами. Збийте в блендері 1 склянку заморожених ягід, 1/2 склянки несолодкого гранатового соку, 1/2 склянки води і 1/2 столової ложки насіння чіа. Такий напій містить велику кількість вітаміну С, антиоксидантів і клітковини.

Йогурт з насінням чіа. Щоб отримати на сніданок додаткову порцію Омега-3 жирних кислот, ви можете просто посипати нарізані фрукти чайною ложкою насіння чіа і перемішати його з йогуртом.