Як правильно зварити яйце: науковий спосіб

27 жовтня 2015, 12:12
Щоб правильно зварити яйце і врівноважити дві різні субстанції, жовтку і білку потрібні різні температури

Білку і жовтку потрібні різні температури. фото sovetiposekretu.ru

Зварити яйце простіше простого, от тільки як зробити це правильно: щоб жовток не був занадто сухим або білок не приклеювався до шкаралупи. Виявляється, що яйце – це фактично дві різні субстанції, з'ясували вчені.

За з даними, щоб правильно зварити яйце і врівноважити дві різні субстанції, жовтки і білки потрібні різні температури.

Реклама

Встановлено, що оптимальна температура для білка становить 82 °C – тоді він стає щільним, але не стає "гумовим".

У той же час для жовтка оптимальна температура на 5 градусів нижче – 77 °С. Так якщо ви буде варити жовток при температурі вище встановленої, він стане сухим і з зеленувато-сірим відтінком.

Так американський шеф-кухар Джей Кенджі Лопес-Альт знайшов ідеальний спосіб варіння яєць за допомогою науки.

Реклама

Кухар опустив яйця в киплячу воду на 30 секунд, а потім кинув до них кілька кубиків льоду і знову довів до кипіння. А щоб отримати ідеальну консистенцію, шеф-кухар кожні 30 секунд виймав з води по одному яйцю і перевіряв їх стан.

Фото qz.com

Реклама