Як правильно приготувати лід і чим його можна замінити

7 липня 2020, 16:46
Секрети приготування льоду в домашніх умовах

Лід - важливий інгредієнт "Мохіто"

У спекотну погоду багато людей починають запасатися кубиками льоду в морозильній камері, щоб охолоджувати ними домашні коктейлі . В ефірі "Ранку з Україною" на телеканалі "Україна" експерти розповіли, як правильно зберігати лід, ємності з якого матеріалу зручніше, а також чим замінюють льодові кубики.

Звичайно, лід можна заморожувати і в звичайній пляшці або в іншій посудині, але це не дуже зручно і на вигляд він не такий, як хотілося. Тому є спеціальні контейнери. Класичний варіант – форми з пластика. Вони безпечні, але не дуже зручні у використанні, адже лід з них доводиться практично вибивати. Та ще й деякі з них не мають кришки. Тому їх треба зберігати в різних відділах морозилки.

Реклама

Читайте також:

"Якщо це відкрита форма, то в морозилці вона не повинна знаходитися поряд з м'ясом і подібними продуктами. Адже це додаткова можливість "підхопити" якусь кишкову паличку ", – коментує голова всеукраїнської асоціації з питань захисту прав споживачів Олена Куликова.

Лід заморожують в спеціальних формах

Реклама

Інший варіант – силіконові ємності. Вони більш зручні у використанні і часто мають незвичайну форму: різних фруктів, тварин або інших фігурок. Однак іноді, щоб заощадити, господині використовують для льоду силіконові форми для випікання. Цього робити категорично не можна.

"Силікон, який призначений для приготування льоду, витримує температуру до -60 ºС, в водночас він абсолютно не підходить для запікання. В такому випадку відбувається міграція шкідливих речовин ", – зазначає Олена Куликова.

Реклама

Експерт радить вибирати для льоду спеціальні одноразові поліетиленові форми. За словами Олени, це дешево і абсолютно безпечно. До того ж, так лід можна зберігати в будь-якому відділенні холодильника, з будь-якими продуктами, адже за рахунок поліетилену він не вбирає запах. Сьогодні існує безліч варіацій форм для приготування льоду, тому не слід обмежуватися стандартними квадратними. Головне – купувати ємності в перевірених магазинах з необхідним маркуванням – це буде гарантією тривалого використання, і формочки не будуть деформуватися при заморожуванні.

Лід – важливий інгредієнт "Мохіто"

Але лід – це вже минуле століття, кажуть бармени. І все частіше від нього відмовляються, адже він розбавляє напій і псує його смак. Тут на зміну знайомому всім льоду прийшли камені. Але не звичайні, а шліфовані, зроблені з безпечного матеріалу, стеатиту – так званого мильного каменю. Такі камені гладенькі і не дряпають стінки келиха. Вони прекрасно акумулюють холод або тепло і не впливають на смак. За 2-3 години до початку вашої вечірки просто покладіть камені в морозильну камеру. Коштують вони близько ста гривень, а користуватися ними ви зможете протягом багатьох років.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити фруктовий лід "Космополітен", а також ділилися рецептом морозива з дині.