Як правильно підготуватися до Великого посту 2019

26 лютого 2019, 07:30
Великий піст 2019 починається в понеділок 11 березня, а закінчується в суботу 27 квітня, напередодні Великодня

Великий піст уже на порозі. Щоб не шокувати організм різкою зміною страв, його слід підготувати. Лікарі радять щотижня виключати з раціону по одному забороненому продукту.

Реклама

Під час посту в організмі запускається процес Автопаті, тобто організм починає "їсти сам себе", переробляючи власні клітини на білки, жири і вуглеводи, яких не вистачає. Але не лякайтеся: наш організм розумний і починає з тих клітин, які мутували або перебувають у передраковому стані, а ми про це навіть не здогадуємося. Головне – не перестаратися.

Щоб не було проблем з травленням, слід замінювати тваринні продукти на рослинні з користю. Наприклад, улюблене чоловіками м'ясо замінити соєю, бобовими, насінням або горіхами. Це добре впливає на статеву систему сильної статі.

Читайте також:

Реклама

А ось жіночий організм зрадіє клітковині. Саме вона міститься в багатьох кашах і крупах. Клітковина поліпшує обмін речовин і виведення жиру, тому струнка талія від таких продуктів забезпечена.

Не варто забувати про фрукти та овочі. Їх рекомендують вживати після термообробки. Вінегрети, рагу, овочеві супи – те, що потрібно. Вони допоможуть білку краще засвоїтися. Їсти потрібно маленькими порціями по чотири-п'ять разів на день. І головне під час посту – зменшити свою фізичну активність.

Перед тим як змінювати раціон, слід звернутися до лікаря. Він точно розповість, чи впорається ваш організм з великою кількістю рослинної клітковини. Пам'ятайте, що поститися не можна людям з хворобами шлунку, дітям, вагітним жінкам і літнім людям.