Як правильно зберігати свіжу зелень

23 березня 2018, 19:03
Існує два найголовніших способи

Важливо зберігати зелень правильно. Фото: pixabay.com

Ароматна зелень може перетворити звичайну страву на кулінарний шедевр. Тільки життя свіжої трави дуже недовговічна. Як зберегти зелень довше? Для кожного виду трав існує свій метод оптимального зберігання.

Вся зелень ділиться на два типи: м'яку і жорстку. Визначити вид зелені можна по листю і стебла. М'які (як у м'яти або петрушки) – відносяться до м'якого типу, більш жорсткі (розмарин, чебрець) – до жорсткого.

Реклама

М'який тип зелені (цибуля, кріп, коріандр і т.д.) слід зберігати в холодильнику у високій склянці з невеликою кількістю води (приблизно 2,5 см).

Жорсткі трави теж варто зберігати в холодильнику. Тільки їх слід обгорнути вологим кухонним папером і помістити в герметичну пластиковий посуд. Не ставте тару щільно до задньої стінки холодильника, щоб запобігти замерзанню зелені.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом весняного салату з редиски з зеленню. Ми також писали, як приготувати м'ясний рулет з зеленню і морквою.

Реклама

Дивіться відео, як виростити зелень у себе вдома: