Як правильно зберігати хліб у домашніх умовах

5 листопада 2019, 12:54
Дізнайтеся, як зберігати хліб удома, щоб він не черствів і не пліснявів

Житній хліб - найкорисніший / Фото: Unsplash

За даними Держстату, кожен українець з'їдає в рік по 105 кг хліба. Білий, сірий, чорний, з висівками – кожен обирає різний і зберігає хліб по-своєму .

Реклама

Який хліб найкорисніший

Житній хліб – найкорисніший / Фото: Unsplash

Дієтологи вважають, що найкорисніший – житній хліб . Він добре зберігається й очищає організм завдяки високому вмісту клітковини. Зміцнити імунітет допоможе хліб із висівками і різним насінням.

Реклама

Читайте також:

Пшеничний хліб виявився в кінці рейтингу поживності. До такої буханки найчастіше додають відбілювачі та розпушувачі. Від них нам тільки шкода, як і від тостового хліба.

Уникати потрібно і популярного сьогодні бездрожевого хліба . Це чистої води маркетинговий хід, кажуть професійні пекарі. Хліб без дріжджів краще пекти вдома, тоді можна нічого не боятися.

Реклама

Де купувати хліб

Купуйте хліб в магазинах і пекарнях

Купувати хліб краще у фірмових магазинах або маркетах, але в жодному разі не на стихійних ринках. Там практично кожна друга буханка – підробка, кажуть експерти.

Як правильно зберігати хліб

Хліб бажано зберігати в тканини

Щоб хліб не псувався, його потрібно правильно зберігати. Пекарі запевняють: хлібу потрібно "дихати". Він містить багато води, і вона повинна виходити безперешкодно, щоб хліб не запліснявів.

Тому буханки найкраще тримати в паперових пакетах або тканині. А якщо в хлібниці, то тільки в пластиковій. У дерев'яній швидко розвиваються цвіль і грибок. Буханку також можна нарізати й заморозити.

І головне: не купуйте занадто багато хліба , Адже він найсмачніший у першу добу після випічки. І не вживайте продукти, на яких почала з'являтися пліснява.

Скільки можна їсти хліба в день

Не можна їсти занадто багато хліба

Рекомендована денна норма хліба для дорослої людини – 2-3 скибочки. Так ви не розтовстієте й отримаєте необхідну дозу вітамінів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати хліб із сушеної журавлини та насіння . "Сьогодні" також ділилися рецептами справжнього французького багета .