Як правильно їсти, щоб отримувати від їжі максимальну користь: науковий підхід

18 квітня 2017, 13:06
Фахівці також рекомендують при вживанні їжі уникати відволікаючих чинників

Повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення. Фото: pixabay

Щоб спалювати більше калорій, необхідно повільно пережовувати їжу. Зокрема, повільне і ретельне пережовування їжі дозволяє стимулювати травлення, а також збільшувати швидкість, з якою організм спалює калорії.

Це з'ясувалося в результаті дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition, передає "Новое время".

Реклама

Крім того, дослідники з Університету Техасу встановили, що повільний прийом їжі дозволяє контролювати голод і знизити ймовірність переїдання. Фахівці відзначили, що погано пережована їжа, потрапляючи в шлунок, створює проблеми для травлення, в результаті чого процес засвоєння їжі порушується, збільшуючи індекс маси тіла.

У свою чергу, повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення і уникнути переїдання, через яке в організм надходить їжі значно більше, ніж йому потрібно.

Фахівці також рекомендують при вживанні їжі уникати відволікаючих чинників, таких, як телевізор, комп'ютер, смартфон, газети і журнали.