Як харчуватися взимку, щоб не погладшати до весни: поради дієтологів

31 жовтня 2018, 07:00
Фахівці рекомендують збільшити порції і не налягати на солодке

Коли на вулиці холоднішає, організм намагається зігрітися і втрачає більше калорій. Тому, як кажуть лікарі, підвищений апетит – звичайна спроба надолужити енергію. Дієтологи радять прислухатися до цього бажання, і навіть застерігають: хто порції не збільшить – ризикує захворіти. Ось тільки їсти треба не солодке.

Збільшувати порцію слід розумно. Фахівці розрахували: якщо людина важить 50 кг, її денна норма білка – 50 г. Їх можна отримати, споживаючи м'ясо, рибу, яйця, крупи і кисломолочну продукцію. Вживання цих страв слід збільшити на 20%.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Але, якщо ви встали на ваги і на межі сезонів побачили, що погладшали не на 1-2 кілограми, а на 3-5 – це тривожний дзвіночок. Тоді слід негайно переглянути свій раціон харчування. Часто зайва вага з'являється під час стресу, українці намагаються її, так би мовити, заїсти.

Щоб кілограми на талії не додавалися, лікарі радять не зловживати вуглеводами, а це різноманітні тістечка і солодкі фрукти. Якщо і їсти їх, то тільки до 12 години дня.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами корисних і смачних напоїв, які допоможуть підтримати імунітет восени. Ми також писали про корисні і шкідливі властивості гарбуза.