Як відрізнити смачну полуницю від "пластикової": ТОП-5 простих ознак

30 травня 2017, 11:41
Не варто гнатися за дуже великою полуницею: цілком можливо, що її накачали водою для додання обсягу

Полуниця. Фото: pixabay

Сезон полуниці в самому розпалі. Але ось купити смачну ягоду виходить далеко не завжди: то кисла, то несмачна, то і зовсім якась "пластикова" на смак.

Сайт AdMe.ru зібрав кілька порад, які допоможуть не помилитися при виборі смачної полуниці.

Реклама

1. Запах

Перше і головне, на що варто звертати увагу при покупці полуниці, – це, звісно, її запах. Хороша полуниця відрізняється насиченим і яскраво вираженим ароматом, без всяких сторонніх домішок. Якщо полуниця пахне слабо, швидше за все, вона була вирощена за допомогою хімікатів.

2. Колір

Реклама

"Правильна" полуниця повинна бути яскраво-червоною і злегка блискучою. До ягід темного бордового кольору варто ставитися з побоюванням: недобросовісні продавці могли підфарбувати їх для надання товарного вигляду. Бліду, місцями зелену полуницю купувати не варто: після того як ягоди зірвали з грядки, вони вже не дозріють.

3. Розмір та форма

Існує безліч сортів полуниці, тому якихось загальних рекомендацій щодо того, якого розміру і форми повинні бути ягоди, немає. Не варто гнатися за дуже великою полуницею: цілком можливо, що її накачали водою для додання обсягу. Також потрібно звертати увагу на наявність вм'ятин та інших пошкоджень – такі ягоди вже почали гнити.

Реклама

4. Листя

Багато що про якість полуниці може сказати і листок, що обрамляє її. Насамперед, такий листочок просто повинен бути: без нього полуниця довго не зберігається. По-друге, листя не повинні бути сухими. Зворотне говорить про те, що ягода пролежала на прилавку вже кілька днів. Колір листочка повинен бути насичено-зеленим. І ще одна порада від бувалих: полуниця, у якої між листком і основою є відстань, швидше за все, буде солодкою. Якщо листочок прилягає до основи щільно, ягода буде трохи з кислинкою.

5. Зернятка

Ще один цікавий спосіб візуально оцінити якість полуниці – подивитися на зернятка. Чим далі один від одного вони розташовані і чим більше втоплені вглиб, тим солодша ягода. Звісно, наукового доказу у цього трюку немає, але тим цікавіше спробувати.