Як правильно зберігати їжу Фото: bearfotos/Freepik
Свіжі продукти – це найкраща їжа. Тому важливо знати, як правильно зберігати свіжість куплених товарів.
- Не всі фрукти добре зберігаються в холоді. Наприклад, тропічні плоди, такі як банани і ківі, краще зберігати при кімнатній температурі.
- Ягоди перед поміщенням їх в холодильник можна промити у воді з додаванням невеликої кількості оцту або лимонної кислоти.
- М'ясо і риба краще збережуться на нижній полиці холодильника.
- Не тримайте фрукти і овочі в щільно закритих контейнерах або пакетах, вони повинні "дихати".
- При зберіганні зелені важливо зберегти вологість. Для цього необхідно промити зелень, щільно обернути її паперовим рушником, помістити в пластиковий пакет і відправити на зберігання в холодильник.
- Картоплі потрібно сухе прохолодне місце, в холодильнику вона може підмерзнути і стати солодкуватою.
- Лавровий лист поруч з макаронами, борошном і рисом вбереже їх від шкідливих жучків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як використовувати застарілі овочі та фрукти. Ми також ділились корисними порадами з нарізки продуктів.
Дивіться відео, як зробити фрукти смачними і корисними: