Як надовго зберегти великодні паски свіжими і м'якими

26 квітня 2019, 07:44
Всі секрети святкової випічки

Як продовжити свіжість пасок

2019 року православні християни відзначатимуть Великдень 28 квітня. Згідно з церковним статутом, великодні паски слід пекти напередодні свята – в Чистий четвер або Велику суботу.

Щоб продовжити свіжість пасок і надовго зберегти їх м'якими і смачними, досить виконати кілька простих рекомендацій.

Як зробити так, щоб великодні паски не черствіли

  • Замішуйте тісто на свіжих пресованих дріжджах. При використанні сухих дріжджів паски швидше черствіють.
  • Готуйте паски в декоративних паперових формочках – щільний папір допоможе зберегти випічку м'якою. Додатково захищає паски шар глазурі. Тому якщо ви спекли паски в четвер або суботу, досить прикрити їх рушником і прибрати в прохолодне місце.
  • Ніколи не кладіть у поліетиленовий пакет гарячі або теплі паски – обов'язково остудіть їх протягом 4-5 годин. Якщо упакувати ще теплу випічку, на стінках пакета з'явиться конденсат, і паски швидко запліснявіють.
  • Перевірений варіант, який годиться не тільки для пасок, але і для пиріжків і хліба, – загорнути випічку в чисті рушники, покласти в емальовану каструлю і накрити кришкою.
  • А якщо ви загорнете паски в марлю, просочену ромом і коньяком, відправите в поліетиленовий пакет і поставите на холод, вони залишаться свіжими протягом 1-2 тижнів, і придбають приємний аромат.
  • Додайте до тіста сир – він продовжує термін придатності пасок.

Нагадаємо, на Великдень можна зробити красиві вироби своїми руками.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: