Як спекти повітряний домашній медовик

14 квітня 2020, 17:31
Рецепт легкого медовика з йогуртовим кремом

Смачний домашній медовик

Класичний домашній медовик – досить калорійний десерт. Але його можна зробити легше, якщо прошарувати коржі йогуртовим кремом і додати в тісто зовсім маленький шматочок вершкового масла.

Рецепт, звичайно, не найшвидший, доведеться повозитися. Але це того варто, адже в результаті ви отримаєте приголомшливо ніжний, в міру солодкий торт, що буквально тане в роті.

Реклама

Домашній медовик з кремом

Смачний домашній медовик

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 311 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для коржів:

Реклама
  • 300 г борошна
  • 25 г меду
  • 25 г м'якого вершкового масла
  • 200 г темного коричневого цукру або звичайного білого
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. харчової соди
  • 2 великих яйця

Читайте також:

Для крему:

  • 500 г грецького йогурту
  • Ваніль
  • 2 ст.л. цукрової пудри або за смаком

Для прикрас:

  • 50 г горіхів
  • 50 г шоколаду

Дивіться відео, як зробити медові млинці:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в мисці борошно, сіль і соду, просійте.
  2. Приготуйте водяну баню. У верхню ємність водяної бані вилийте яйця і додайте цукор. Збивайте вінчиком або міксером до тих пір, поки суміш не стане гарячою, пишною і світлою, а цукор повністю не розчиниться.
  3. У гарячу яєчну масу додайте масло і мед, збийте до повного їх розчинення.
  4. Додайте в яєчну суміш борошно з сіллю і содою, ретельно перемішайте лопаткою до отримання однорідного тіста. Вимкніть нагрів під водяною банею, але залиште на ній тісто в мисці.
  5. Приготуйте чотири листи паперу для випічки, намалюйте на них кола діаметром 24 см. Розігрійте духовку до 190 °С.
  6. Силіконовою лопаткою розмажте чверть тіста по листу рівним шаром, щоб тісто трохи виходило за накреслену лінію.
  7. По черзі печіть коржі до красивого коричневого кольору, але не перетримуйте їх в духовці. Охолодіть на решітці або на дерев'яній дошці.
  8. Зробіть крем: додайте в грецький йогурт ваніль і цукрову пудру.
  9. Покладіть на кожен корж денце від форми і гострим ножем обріжте корж за розміром трафарету. Обрізки від коржів підсушіть в духовці на аркуші і роздробіть для отримання крихти.
  10. Змастіть коржі йогуртовим кремом (залиште кілька столових ложок для прикраси). Поставте торт в холодильник на ніч.

Як прикрасити торт

Змішайте крихту від коржів і підсмажені подрібнені горіхи. Змастіть боки торта йогуртом, що залишився, обсипте торт зверху і з боків підготовленою крихтою і прикрасьте тертим шоколадом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати медовик з шоколадом . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом медовика з халвою .