Як спекти смачний яблучний пиріг з листкового тіста

21 січня 2020, 13:10
Рецепт пирога з яблуками і заварним кремом

Листковий пиріг з яблуками / Фото: Pinterest

Готове листкове тісто – відмінна основа для домашніх пирогів з яблуками . Перед випічкою його потрібно обов'язково розморозити і розкачати.

Дивіться відео, як приготувати солодкий яблучний хліб:

Реклама

Ви можете використовувати як прісне, так і дріжджове листкове тісто. Вибирайте варіант на свій смак.

Читайте також:

Реклама

Яблучний пиріг з заварним кремом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 235 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Тісто готове листкове – 250 г
  • Яблука антонівські – 3 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.

Для заварного крему:

  • Молоко 3,5% – 400 мл
  • Жовток яєчний – 3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 35 г
  • Стручок ванілі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заварний крем. Розітріть в мисці цукор і жовтки, додайте борошно і перемішайте. Вилийте молоко в каструлю. Стручок ванілі розрізати вздовж, вишкребіть насіння, додайте їх разом зі стручком в молоко і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, залиште на 15 хвилин і видаліть стручок.
  2. Порціями влийте гаряче молоко в яєчну масу, постійно помішуючи. Поставте каструлю на вогонь і варіть крем, помішуючи, до загустіння.
  3. Зніміть крем з вогню, додайте вершкове масло і перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і дайте охолонути
  4. Разморозьте листкове тісто і злегка розкачайте його на посипаній борошном поверхні. Перекладіть в прямокутну форму для кексу так, щоб краї злегка звисали, обріжте зайве.
  5. Наколіть тісто виделкою і випікайте основу пирога 10 хвилин в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці. Вийміть з духовки і дайте охолонути.
  6. Яблука вимийте, розріжте на половинки і видаліть насіння. Наріжте тонкими скибочками, викладіть миску, посипте цукром і корицею.
  7. На основу пирога вилийте заварний крем так, щоб він зайняв 3/4 форми. На крем викладіть половинки яблук шкіркою вгору, красивими рядами, злегка вдавлюючи в крем. Залийте залишками крему.
  8. Випікайте яблучний пиріг 20-25 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.
  9. Яблучний пиріг подавайте холодним, це відмінне доповнення до чаю або кави.

Корисна порада

Для пирога вибирайте тверді яблука з кислим або кисло-солодким смаком.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .