Як спекти пиріг з м'ясом і білими грибами

17 січня 2020, 09:02
Готуємо зимовий пиріг з грибною і м'ясною начинкою

Пиріг з грибами і м'ясом

У цьому несолодкому пирозі чудово поєднуються білі гриби і сметана, м'ясо і ароматні трави. А основа для нього готується з пісочного тіста . Виходить дуже ароматна випічка – неможливо зупинитися!

Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг на сніданок:

Реклама

Читайте також:

Рецепт пирога з смаженим м'ясом і грибами

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 201 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г пісочного тіста
  • 150 г яловичини
  • 100 г білих морожених грибів
  • 2 ст. л. сметани 40%
  • 1/2 шт. ріпчастої цибулі
  • 5 г зеленої цибулі
  • 5 гілочок петрушки
  • 4 гілочки свіжого чебрецю
  • 60 г вершкового масла
  • 40 мл оливкової олії
  • Рожевий перець горошком
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Пісочне тісто розім'яти по дну форми для запікання. Потім в декількох місцях тісто проколоти виделкою.
  2. Для приготування начинки нарізані білі гриби обсмажити спочатку на оливковій олії, а потім на вершковому маслі.
  3. Нарізати яловичину брусочками і обсмажити на оливковій олії. Додати розім'яту часник і чебрець.
  4. Ввести невелику кількість вершкового масла. Додати цибулю, нарізану півкільцями, готувати кілька хвилин, а потім додати до м'яса і цибулі обсмажені гриби.
  5. Додати сметану. Посолити і поперчити і тушкувати кілька хвилин.
  6. Зелену цибулю і петрушку дрібно порубати і додати в сковороду. Отриману масу викласти на тісто, посипати рожевим перцем і поставити в духовку на 15 хвилин при температурі 200 °С.

Корисна порада

Щоб м'ясо не зварилось, а обсмажилось, треба дуже добре розігріти сковорідку. А щоб швидше присмажилась цибуля, її треба нарізати півкільцями і обов'язково "розкрити".

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти киш з лісовими грибами та сиром .