Як спекти класичний манник на кефірі без борошна

2 квітня 2020, 18:50
Приготувати такий пиріг дуже просто

Рецепти манника без яєць та без борошна

Манник на кефірі – простий і улюблений багатьма пиріг на основі манної крупи. Класичними інгредієнтами десерту є, звичайно, сама манка, а ще цукор, яйця і розпушувач.

Читайте також:

Реклама

Щоб пиріг вийшов пишним, обов'язково замочіть манну крупу в кефірі хоча б на півгодини, щоб вона просочилася вологою і добре набухла.

Манник на кефірі в духовці

Рецепти манника без яєць та без борошна

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 203 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 1 склянка манної крупи
  • 1 1/5 склянки кефіру
  • 20 г вершкового масла
  • 100-150 г цукру
  • Сіль – на кінчику ножа
  • 2 яйця
  • 3 г розпушувача
  • Ванілін – щіпка

Дивіться відео, як спекти манний пиріг з куркою:

Спосіб приготування:

  1. Налийте в миску кефір кімнатної температури. Додайте манну крупу і добре перемішайте, щоб не було грудочок. Залиште на півгодини.
  2. Курячі яйця збийте в піну разом з цукром.
  3. Збиті яйця відправте в суміш з набряклою манною крупою і кефіром.
  4. Перемішайте тісто до однорідності. Додайте розпушувач, ванілін, трохи солі і знову добре перемішайте. Залиште тісто ще на 15 хвилин.
  5. Візьміть форму діаметром 20 см, змастіть її вершковим маслом і посипте манною крупою.
  6. Вилийте тісто у форму
  7. Випікайте манник в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 40-50 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
  8. Дайте пирогу трохи охолонути і перекладіть на тарілку.

Корисна порада

Можна додати в тісто горіхи, сухофрукти, цукати, просочити готовий манник сиропом або молоком. Або ж, розділивши пиріг на кілька коржів, перетворити його в справжній торт, змастивши коржі кремом і прикрасивши глазур'ю, ягодами або фруктами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати манник з малиновим соусом . "Сьогодні" також ділилися рецептом манника з цукатами .