Як спекти банановий пиріг з карамеллю

6 вересня 2019, 10:00
Солодкий домашній пиріг з бананами і карамельною заливкою

З перестиглих бананів виходять відмінні кекси, оладки, запіканки, смузі і навіть морозиво. Але найкращий варіант їх використовувати – приготувати ніжний банановий пиріг з карамельної заливкою.

Дивіться відео, як вибрати найсмачніші банани:

Реклама

Такий десерт стане ідеальним доповненням до чашечки міцної кави. Банановий торт найсмачніше їсти в теплому вигляді, доповнивши кулькою ванільного морозива.

Банановий пиріг з карамеллю

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 130 г м'якого вершкового масла
  • 150 г цукру (можна коричневого)
  • 2 яйця
  • 120 г сметани
  • 150 г просіяного борошна
  • 1.5 ч. л. розпушувача
  • 1.5-2 стиглих банани
  • Сік 1/2 лайма
  • Ваніль або ванільний екстракт

Для карамелі:

Реклама
  • 120 мл вершків 35%
  • 100 г цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Міксером збити вершкове масло разом з цукром в пишний світлий крем (це займе близько 5 хвилин).
  2. Додати яйця по одному, кожен раз добре збиваючи.
  3. Додати сметану і ваніль. Збивати ще 1 хвилину.
  4. Потім порціями всипати борошно з розпушувачем, продовжуючи збивати міксером.
  5. Додати пюре з банана разом з соком лайма, перемішати.
  6. Духовку розігріти до 190 С. Форму діаметром 20 см змастити вершковим маслом, влити тісто і випікати протягом 40-45 хвилин.
  7. Дістати пиріг, дати злегка охолонути і перевернути, щоб низ виявився зверху.
  8. За 15 хвилин до готовності пирога зварити карамель: в маленьку каструлю насипати цукор і розтопити. Готувати до золотистого кольору. В окремій каструлі або в мікрохвильовій печі розігріти вершки. Коли цукор розтопиться до однорідності, влити теплі вершки. Варити до готовності, весь час розмішуючи.
  9. Наколоти пиріг дерев'яною шпажкою і залити карамеллю, щоб вона його просочила.

Як подавати банановий пиріг

Щоб трохи прибрати солодкість і надати десерту більш яскравий смак, прикрасьте банановий пиріг свіжими фруктами і ягодами: бананом, ківі, лохиною або малиною.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати корисні бананові оладки.