Як спекти ароматний пиріг на сметані з корицею і хрусткою посипкою

12 червня 2020, 15:46
Рецепт пирога до кави від Айни Гартен

Пиріг до кави з корицею

Хочете спекти смачний пиріг на сметані до кави? Тоді обов'язково зверніть увагу на рецепт від Айни Гартен, американської ведучої і автора кулінарних книг.

М'яке тісто з ароматом кориці, хрустка горіхова посипка і цукрова глазур – таке поєднання нікого не залишить байдужим.

Реклама

Пиріг на сметані до кави

Пиріг до кави з корицею

Час приготування:

Реклама
  • 1 година 10 хвилин

Калорійність:

  • 364 ккал на 100 г

Складові:

Для пирога:

Реклама
  • 12 столових ложок (170 г) вершкового масла кімнатної температури
  • 1 1/2 чашки цукрового піску
  • 3 дуже великих яйця кімнатної температури
  • 1 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1 1/4 чашки сметани кімнатній температурі
  • 2 1/2 чашки кондитерського борошна
  • 2 чайних ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки харчової соди
  • 1 чайна ложка солі

Читайте також:

Для штрейзеля:

  • 1/4 чашки світло-коричневого цукру
  • 1/2 чашки борошна
  • 1 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 3 столові ложки холодного масла, нарізаного кубиками
  • 3/4 чашки нарізаних волоських горіхів або горіхів пекан

Для глазурі:

  • 1/2 чашки цукрової пудри
  • 2 столові ложки кленового сиропу

Дивіться відео, як спекти мармуровий кекс:

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 175 ° С. Змастити маслом і присипати борошном форму для пирога діаметром 25 см.
  2. Використовуючи електричний міксер, збити вершкове масло і цукор у великій мисці протягом 4-5 хвилин в пишний світлий крем.
  3. Додати яйця по одному, а потім додати ваніль і сметану.
  4. В окремій мисці просіяти разом борошно, розпушувач, харчову соду і сіль.
  5. Збиваючи на низькій швидкості, додати суміш борошна в рідке тісто.
  6. Для приготування штрейзеля додати у велику миску коричневий цукор, борошно, корицю, сіль і масло. Розтерти все руками в крихту, в кінці додати подрібнені горіхи.
  7. Викласти половину рідкого тіста в змащену маслом і посипану борошном форму і розрівняти її ножем для масла.
  8. Висипати зверху 3/4 склянки штрейзеля.
  9. Викласти тісто у форму, знову розрівняти ножем для масла. Розподілити зверху штрейзель, що залишився.
  10. Випікати від 45 до 55 хвилин, поки зубочистка не вийде з пирога чистою.
  11. Дати пирогу охолонути на решітці протягом 30 хвилин, а потім обережно перенести його на підставку.
  12. У маленькій мисці збити цукрову пудру і кленовий сироп. При необхідності влити декілька крапель води, щоб злегка розбавити глазур. Полити глазур'ю готовий пиріг і подавати.

Корисні поради

  • Якщо у вас немає кондитерської муки, ви можете замінити її, змішавши 2 1/4 склянки звичайної пшеничної муки і 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю.
  • Якщо яйця холодні, помістіть їх в миску з теплою водою на 5 хвилин, перш ніж розбивати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти шоколадний пиріг з горіхами і карамеллю. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .