Ідея смачного сніданку: Брускетта з курячим паштетом

22 серпня 2018, 09:00
Рецепт Ніки Білоцерківської, блогера та автора кулінарних книг

Брускетта з паштетом Фото: depositphotos.com

Примітна особливість брускетти – скибочки хліба для неї попередньо обсмажують (наприклад, на грилі або на сковорідці без масла), збризкують оливковим маслом і натирають часником. Для приготування брускетти ідеально підходить хліб чіабатта.

Брускетта з курячим паштетом

Реклама

Складові:

  • 500 г курячої печінки
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 150 мл десертного вина (мускату, хересу)
  • 150 мл курячого бульйону
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • сіль, мелений перець
  • чіабатта або багет

Рецепт приготування:

  1. Курячу печінку помийте, видаліть плівки і крупно наріжте.
  2. На вершковому маслі обсмажте нарізану цибулю до прозорості.
  3. Додайте курячу печінку і влийте вино. Готуйте приблизно 8-10 хвилин, щоб випарувався алкоголь.
  4. Збийте печінку і цибулю блендером до гладкості. Поверніть назад у сковороду, влийте трішки курячого бульйону та уваріть до досягнення бажаної консистенції. Посоліть і поперчіть.
  5. Хліб наріжте скибочками і підсушіть у духовці або на сковороді без додавання масла. За бажанням натріть часточкою часнику і подавайте разом з паштетом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати піцу на хлібі за 5 хвилин. Ми також ділилися рецептом швидкої піци на кефірі.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями і томатним соусом: