Ідея для весняного обіду: суп-пюре із зеленого горошку з м'ятою

7 березня 2018, 14:20
Рецепт від Ніки Білоцерківської, відомого блогера й автора кулінарних книг

Суп із зеленого горошка Фото: pixabay.com

Такий суп смачно їсти разом з підсмаженим беконом, сухариками і сирними грінками.

Суп-пюре із зеленого горошка

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г зеленого горошку
  • вода
  • трохи сметани
  • невеликий пучок м'яти
  • оливкова олія
  • сіль, чорний мелений перець

Рецепт приготування:

1. У невелику кількість підсоленої киплячої води кидаємо листочки м'яти без стебел. Даємо покипіти 3 хвилини.

2. Додаємо зелений горошок і варимо ще 5 хвилин. Він повинен стати м'яким, але ні в якому разі не втратити колір.

Реклама

3. Зливаємо отриманий відвар в окрему ємність. 

4. Горошок і м'яту відправляємо до блендера, туди ж вливаємо рідину, в якій він варився (на 400 г горошку – 400 мл) і трохи оливкового масла. Збиваємо в однорідне пюре, солимо і перчимо до смаку.

5. Наливаємо суп в тарілки, скроплюємо оливковою олією і додаємо сметану. Прикрашаємо свіжою м'ятою.

Реклама

Порада: якщо ви на дієті, замініть сметану знежиреним йогуртом.

Нагадаємо, раніше дієтологи заявили, що зелений горошок перешкоджає виникненню онкології. Він також входить до переліка продуктів, які допомагають швидше думати.

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: