Як приготувати найсмачніші вареники з вишнею

4 червня 2018, 09:47
Тісто, приготоване за цим рецептом, не рветься і не розмокає від ягідного соку

Вареники – одна з найсмачніших і найпопулярніших страв української кухні. Солодкі вареники можна приготувати не тільки з вишнею, але і з іншими сезонними ягодами: малиною, полуницею, шовковицею або чорницею.

Вареники з вишнею

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна
  • 3/4 склянки води
  • 2 яйця
  • сіль
  • 4 склянки вишень
  • 1/2 склянки цукру

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. З борошна, води, солі і яєць замісити еластичне тісто. Не занадто тонко розкачати його на присипаній борошном поверхні, щоб утримати вишні всередині вареника.
  2. Вишні перебрати, помити, видалити плодоніжки і кісточки. Перекласти до миски і пересипати цукром. Дати постояти протягом 25-30 хвилин. Відкинути на сито або друшляк, щоб злити зайвий сік.
  3. Вишневу начинку потрібно викласти на кружечки з тіста і скріпити краї. Варити в підсоленій воді протягом декількох хвилин після того, як вареники спливуть на поверхню. Готові вареники акуратно вийняти з окропу, щоб не розірвати оболонку.
  4. Вареники з вишнею подати до столу разом з процідженим соком і полити розтопленим маслом. Окремо подати сметану.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солодкі ліниві вареники. Ми також розповідали, як зробити ліниві вареники з зеленню за рецептом Руслана Сенічкіна.

Дивіться відео, як відрізнити якісні вареники за звуком: