Вареники – одна з найсмачніших і найпопулярніших страв української кухні. Солодкі вареники можна приготувати не тільки з вишнею, але і з іншими сезонними ягодами: малиною, полуницею, шовковицею або чорницею.
Вареники з вишнею
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна
- 3/4 склянки води
- 2 яйця
- сіль
- 4 склянки вишень
- 1/2 склянки цукру
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- З борошна, води, солі і яєць замісити еластичне тісто. Не занадто тонко розкачати його на присипаній борошном поверхні, щоб утримати вишні всередині вареника.
- Вишні перебрати, помити, видалити плодоніжки і кісточки. Перекласти до миски і пересипати цукром. Дати постояти протягом 25-30 хвилин. Відкинути на сито або друшляк, щоб злити зайвий сік.
- Вишневу начинку потрібно викласти на кружечки з тіста і скріпити краї. Варити в підсоленій воді протягом декількох хвилин після того, як вареники спливуть на поверхню. Готові вареники акуратно вийняти з окропу, щоб не розірвати оболонку.
- Вареники з вишнею подати до столу разом з процідженим соком і полити розтопленим маслом. Окремо подати сметану.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солодкі ліниві вареники. Ми також розповідали, як зробити ліниві вареники з зеленню за рецептом Руслана Сенічкіна.
Дивіться відео, як відрізнити якісні вареники за звуком: