"Гірше, ніж вихлопні гази": чим небезпечні хлібні тости

24 лютого 2019, 08:00
Підсмажений хліб не менш шкідливий, ніж вулична загазованість

Готувати тости – шкідливо для здоров'я. Про це несподівано заявили американські вчені. Вони виявили, що господиня, яка пече домашні грінки в тостері, вдихає навіть більше токсичних речовин, ніж на загазованому перехресті. Головна небезпека – пил, який потрапляє на розпечені нагрівальні елементи приладу. Але чи дійсно тости такі шкідливі, як про них говорять?

Реклама

Дієтолог Олександр Кущ застерігає – захоплюватися смаженим хлібом не слід. Це дуже поживна їжа, а значить – зайві кілограми вам гарантовані. Є і велика небезпека – під час підсмажування хліб перенасичується горілим пилом.

Читайте також:

"У процесі приготування хліба беруть участь багато компонентів. І ті ж жири, і ті ж, в загальному, розпушувачі. Ці продукти не повинні піддаватися термічній обробці. Тобто, якщо використовуються рослинні жири, безумовно, при обсмажуванні вони трансформуються в трансжири", – розповів фахівець з харчування.

Реклама

Щоб зменшити шкідливий вплив тостів, дієтологи радять не сильно зажарювати хліб, а лише трохи підсушувати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, в чому полягає небезпека піци з ковбасою. Крім того, сайт "Сегодня" писав, як правильно вибрати смачний і корисний хліб