Грип не пройде: ТОП-10 продуктів для зміцнення імунітету

5 лютого 2016, 12:33
Правильне харчування допоможе зміцнити організм і надати йому сили боротися з хворобами

Часник багатий алліцином. Фото: instagram/ogorodnik.sadovod

Поки в Україні лютує грип, а в аптеках розбирають ліки, не піддавайтеся загальній паніці і уникніть захворювання, зміцнивши свій імунітет простими продуктами.

Правильне харчування допоможе зміцнити організм і надати йому сили боротися з хворобами, пише Домашний очаг.

Реклама

Йогурт. Продукти з високим вмістом пробіотиків дозволяють нормалізувати флору кишечника і за рахунок цього зміцнити імунітет. У випадку, якщо хвороба все-таки вас здолає, вживання йогурту або кефіру скоротить час хвороби на 2-3 дня. Їжте "живі" йогурти або подумайте про те, щоб приймати добавки з лакто- і біфідобактеріями – особливо під час сезонних епідемій грипу і ГРВІ.

Фото: instagram/chloejaneschofield

Реклама

Часник. Багатий алліцином, який має сильну антимікробну дію. Але пам'ятайте, що алліцин утворюється при подрібненні часнику і швидко гине при нагріванні. Щоб витягти максимум користі для імунітету, потрібно додавати свіжий подрібнений часник в уже приготовану страву.

Імбир. Він містить вітаміни A, C, B, магній, цинк, фосфор, залізо, калій. Корінь імбиру стимулює імунну систему і до того ж активізує метаболізм. Ще один корисний бонус від імбиру – зігріваючий ефект.

Брокколі. Містить велику кількість сульфорафона, який має потужний антибактеріальний ефект. Крім того, на думку медиків, брокколі здатна навіть запобігати розвитку злоякісних пухлин.

Реклама

Фото: instagram/misssunshine113

Ожина. Ягода містить найбільшу кількість антоциана і завдяки цьому відмінно зміцнює організм.

Яблука. Найкорисніша властивість яблук – високий вміст розчиненої клітковини, яка є найкращою їжею для корисних бактерій, що населяють кишечник.

Мед. Крім властивостей меду зі зміцнення імунітету, він також допомагає заспокоїтися і впоратися зі стресами. А, як відомо, що менше переживань, то вищий імунітет. У холодну пору року рекомендується їсти по столовій ложці в день, а для більшого ефекту змішайте мед з горіхами.

Шипшина. У його плодах стільки вітаміну С, що його відвар може стати відмінною підмогою і для тих, хто хоче захистити себе від вірусів, і для тих, хто вже захворів.

Фундук. Рослинні речовини проантоціанідіни, які містяться в горіхах, – найсильніші антиоксиданти, які за силою впливу майже в 20 разів випереджають вітамін С. А ще проантоціанідіни зміцнюють стінки судин, знижують тиск і служать ефективним засобом профілактики серцево-судинних захворювань.

Фото: instagram/vikaermolaeva

Морська риба. Вона багата цінними жирними кислотами омега-3, білком, амінокислотами, а найголовніше – цинком, який бере активну участь в роботі імунних клітин. Найкорисніше жирні сорти – сардини, форель, лосось, тунець.