Гриби аристократів вартістю п'ять тисяч євро: експерт розповів, як виростити трюфелі у себе вдома

4 липня 2017, 12:11
Якщо літо і осінь дощові, чоловік збирає до 20 кілограмів грибів. Продає їх до елітних ресторанів Києва

Знайти трюфель в лісі справа не з легких. Подекуди заростями доводиться ходити по кілька годин: розгрібати листя і копати землю спеціальною киркою. Тільки тоді можна назбирати золотих грибів.

Чорний, білий і оленячий трюфелі. Спори сіяли біля коріння дерев ще двісті років тому. А вже дорослі гриби додавали до вишуканих страв. Два роки тому молодий фермер з Вінниччини почав досліджувати ліси і зараз збирає по кілька кілограмів золотих грибів.

Реклама

Олександр Джига не тільки збирає гриби, а й вирощує їх прямо в лісі. Під деревом закопує манну і рисову каші.

Якщо літо і осінь дощові, чоловік збирає до 20 кілограмів грибів. Продає їх до елітних ресторанів Києва.

"Якщо брати чорний літній трюфель, він досить дешевий, десь близько 150 євро за кілограм, якщо брати зимовий – близько 300-350 залежно від сезону, ну і білий – рекордсмен, він від двох тисяч євро до п'яти з половиною тисяч євро", – розповідає Олександр.

Реклама

Джига вже почав сіяти спори трюфеля до коренів фундука. Дерева чоловік висадив на своєму полі. Через чотири роки фермер планує зібрати перші кілограми культивованих золотих грибів.