Готуємося до свята: рецепт сирної паски від співачки і телеведучої Lilu

28 квітня 2016, 12:00
Напередодні свята зірка чимало часу проводить на кухні

Lilu. Фото: Facebook

Співачка і телеведуча Lilu напередодні свята Воскресіння Христового поділилася з "Сегодня.ua" рецептом сирної паски.

Телеведуча зізналася, що дуже любить це світле свято, тому чимало часу проводить на кухні за приготуванням почесної страви.

Реклама

Складові:

0,5 л жирних вершків

цукор дрібний – 1 стакан

Реклама

300 г вершкового масла

4 жовтки

цукор ванільний – щіпка

Реклама

0,5 склянки цукатів

родзинки – 2 ст.л.

сир – 1 кг

Крок 1

Сир загорнути в марлю і покласти на 5-6 год під гніт, щоб видалити зайву вологу. Потім двічі протерти його через сито. Якщо сир погано протирається, можна двічі пропустити його через м'ясорубку.

Крок 2

Половину вершків відлити в невелику миску, додати жовтки. Вершки підігріти в сотейнику, не доводячи до кипіння, потім збити віночком. Продовжуючи збивати, додати вершки з жовтками і варити на маленькому вогні, не даючи кипіти, поки вершки не загустіє. Зняти з вогню і остудити.

Крок 3

Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром дочиста. У протертий сир додати загусла вершки, масло з цукром і ванільний цукор. Збити міксером до утворення пишної однорідної маси.

Крок 4

Ізюм ретельно промити. Якщо родзинки дуже сухі, його необхідно пропарити на водяній бані, а потім обсушити полотняним рушником або серветками. Цукати – лимонні, апельсинові, дині – дрібно нарізати.

Крок 5

Додати родзинки, цукати і ванільний цукор в сирну масу; ретельно перемішати, щоб добавки розподілилися рівномірно.

Крок 6

Вистилати внутрішню частину пасочніци трохи вологою марлею. Це робиться для того, щоб паска легко виймалася з форми. Дуже щільно заповнити форму сирною масою, прикрити блюдцем, покласти зверху легкий гніт і поставити в холодильник на 10-12 год. Вийняти паску з холодильника, перевернути на тарілку. Спочатку зняти пасочницу, потім марлю.