Ворожити на кавовій гущі: 5 вагомих причин не відмовляти собі в каві

23 травня 2016, 10:27
Помірне вживання кави може бути рекомендовано для здорового збалансованого харчування

Кава може бути корисною для здоров'я. Фото: AFP

Кава бадьорить і п'янить своїм ароматом. Але, крім насолоди для наших рецепторів, є ще й інші корисні властивості цього напою.

Чим корисна кави для організму і як її вживати, знає Домашний очаг.

Реклама

Користь кави для здоров'я

Згідно з дослідженням, опублікованим 2015 року в журналі Американської кардіологічної асоціації, люди, що вживають від трьох до п'яти чашок кави в день, мають менший ризик передчасної смерті.

За їхніми даними, кавомани рідше страждають від серцево-судинних захворювань, хвороби Паркінсона, цукрового діабету 2-го типу і, як не дивно, серед любителів кави менше спроб суїциду.

Реклама

При цьому вчені Гарвардської школи громадської охорони здоров'я досліджували зв'язок, між вживанням кави і довголіттям, і вивчили дані 208 тисяч чоловіків і жінок.

Провідний дослідник, професор Френк Ху зробив висновок, що помірне вживання кави може бути рекомендовано для здорового збалансованого харчування.

Крім того, існують і інші дослідження, які підтверджують користь натуральної кави для здоров'я:

Реклама

Кава знижує ризик рецидиву раку молочної залози

Вживання двох чашок кави в день знижує ризик рецидиву і запобігає появі гормонозалежних пухлин.

Про це заявили шведські вчені, які в 2015 році провели дослідження на 1090 жінок, які перенесли рак молочної залози.

Кава знижує ризик діабету за другим типом

У 2014 році було проведено дослідження по вибірці 123 тисяч дорослих людей. Згідно з його результатами, вживання в середньому 1,5 чашок кави в день знижує ризик діабету на 11%, а вживання трьох і більше чашок – на 37%.

Кава запобігає рецидиву при раку товстої кишки

Любителі кави, які перенесли лікування раку товстої кишки, на 42% менше схильні до ризику повторного виникнення раку.

Про це заявили вчені, які опублікували своє дослідження в 2015 році в американському Журналі клінічної онкології.

Кава покращує здоров'я печінки

Люди, які випивають від трьох чашок кави в день, мали меншу кількість уражених клітин печінки, ніж ті, хто кави не вживав зовсім.

Про це заявила Американська асоціація з вивчення захворювань печінки, яка опублікувала результат дослідження в 2014 році, заснований на результатах вивчення 28 тисяч дорослих пацієнтів.

Зниження ризику смерті

Любителі кави менше схильні до ризику померти від: серцевих нападів (що говорить про користь кави для серця), інсультів, цукрового діабету і навіть ускладнень від респіраторних захворювань, ніж ті, хто кави не п'є.

Про це заявив Національний інститут вивчення раку в США в 2012 році, після того, як провів дослідження 400 тисяч літніх людей у віці від 50 до 71 року.