Фуа-гра: все, що потрібно знати про французький делікатес

26 лютого 2018, 11:00
Дізнайтеся, як правильно подавати цю холодну закуску

  Фуа-гра - страва з печінки вгодованого гусака або качки. Фото: pixabay.com

Не варто вірити всьому, що говорять про таку страву, як фуа-гра. Неважливо, Різдво це чи Пасха, французи не уявляють собі свята без фуа-гра. Однак існує кілька помилкових тверджень щодо цієї страви.

Фуа-гра необхідно вживати холодною

Реклама

Це не зовсім так, не холодною, а кімнатної температури. Краще дістати цю страву за сорок-шістдесят хвилин перед подачею на стіл. Холодна фуа-гра не розкриває всього смаку.

Необхідно видаляти жир навколо фуа-гра перед подачею на стіл

Насправді, жир повинен бути невід'ємною частиною страви. Не варто видаляти його під час нарізки фуа-гра. Жир надає їй соковитості.

Реклама

Фуа-гра – чудова ідея для аперитиву

Фуа-гра підходить для аперитиву за умови, що арахіс або оливки не подаються до столу. Їх виражений смак приглушує аромат фуа-гра. Та ж ситуація і з дуже міцними спиртними напоями, вони погано поєднуються з цією стравою. Зупиніться на білому вині.

Щоб насолодитися фуа-гра, досить одного хліба

Реклама

Це правда, але хліб повинен бути підсмаженим з обох сторін. В даному випадку підійде будь-який хліб.

Свіжа фуа-гра – це найкраще, що може бути

Не можна порівнювати різні види фуа-гра. Свіжа або заморожена фуа-гра дозволяє кулінарам приготувати страву за своїм власним рецептом. Є також наполовину приготована фуа-гра або у вигляді пресервів. А ось для тривалого зберігання підходить консервована фуа-гра.

Нагадаємо, раніше у Франції тимчасово заборонили виробництво фуа-гра. А в Бельгії відкрили підводний ресторан, де подають цю страву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Дивіться відео про секрети виробництва паштету: