Француз майже рік їв зіпсовані продукти: як він виглядає зараз

24 листопада 2017, 11:16
29-річний Баптист Дюбанше десять місяців плавав в Атлантичному океані

Мандрівник рік їв зіпсовану їжу. Фото: Facebook

Французький активіст наодинці переплив Атлантичний океан, харчуючись тільки продуктами з простроченим терміном придатності, повідомляє Daily Mail.

Подорож з Парижа до Нью-Йорка зайняла у 29-річного Баптиста Дюбанше десять місяців. У січні він залишив французьку столицю і перетнув на велосипеді спочатку Францію, а потім Іспанію. У Марокко активіст пересів на човен з педальним приводом. На ньому він подолав Атлантичний океан і дістався до американського міста Маямі. Звідти він на велосипеді доїхав до Нью-Йорка.

Реклама

В дорозі Дюбанше харчувався сочевицею, термін придатності якої минув дев'ять років тому, рисом, який вважається зіпсованим з 2011 року, і медом, купленим близько 50 років тому. Таким чином, він намагався продемонструвати, що прострочену їжу викидають даремно.

Фото: Facebook

Реклама

Активіст давно бореться з необґрунтованим знищенням продуктів. Він вважає, що непотрібну свіжу їжу слід не викидати, а ліофілізувати – заморожувати, а потім висушувати в вакуумі. Стосовно зернових та сипучих продуктів, то на них, на його думку, взагалі не слід вказувати терміну придатності.

Хоча після повернення активіст зізнався, що сумував за нормальної їжі.

"Піца, яку я з'їв, коли досяг суші, доставила мені велике задоволення", – зауважив він.

Реклама

Нагадаємо, австралієць-товстун рік харчувався однією картоплею. Крім цього, ми повідомляли, що в американському штаті Індіана студента помилково на три дня замкнули в печері без їжі і води.