Фарширований гарбуз з м'ясом і рисом: рецепт дня

27 листопада 2019, 11:58
Готуємо гарбуз з начинкою в духовці

Гарбуз з фаршем і рисом

Сезон гарбуза триває! Ми поділимося оригінальним рецептом фаршированого гарбуза з м'ясом і рисом. Доступні продукти, ніяких складнощів в приготуванні, а на вигляд – справжня окраса столу.

Дивіться відео, як приготувати найсмачніший гарбузовий суп:

Реклама

Фарширований гарбуз не вимагає гарнірів та інших доповнень – це блюдо цілком самодостатнє і повноцінне.

Читайте також:

Реклама

Фарширований гарбуз з м'ясом і рисом

Час приготування:

  • 3:00

Калорійність:

Реклама
  • 133 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Великий гарбуз – 1 шт.
  • М'ясний фарш – 1 кг
  • Рис – 400 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз ретельно помити. Зрізати ножем верхівку – вона буде "кришкою". Насіння, волокна і внутрішню частину видалити ложкою, щоб товщина стінок була приблизно 2-2,5 см.
  2. Натерти внутрішні стінки гарбуза сіллю і перцем. Викласти його на широкий лист і відправити в духовку. Там гарбуз повинна готуватися 30-40 хвилин при температурі 180 °С.
  3. Поки гарбуз в духовці, закип'ятити воду в каструлі і засипати в неї рис, попередньо промитий в холодній воді. Посолити його і варити на маленькому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригорів.
  4. Помити і почистити цибулю і моркву. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на тертці. Викласти овочі на сковороду з олією, посолити і поперчити за смаком. Помішуючи, обсмажити їх до золотистого кольору.
  5. М'ясний фарш розім'яти виделкою, злегка посолити і перекласти в сковороду до цибулі і моркви. Обсмажувати 15-20 хвилин, а в кінці додати дрібно нарізаний часник.
  6. Перемішати відварений рис і фарш, обсмажений з овочами. ⠀
  7. Дістати гарбуз з духовки і нафарширувати його. Додати всередину трохи води. Потім викласти на начинку невеликий шматочок вершкового масла.
  8. Розтопленим вершковим маслом змастити шкірку гарбуза – від цього вона покриється рум'яною скоринкою. Накрити гарбуз "кришкою", теж змащеною маслом, і відправити в духовку на 1-1,5 години. Запікати при температурі 200 °С.
  9. Подавати фарширований гарбуз гарячим.

Як вибрати гарбуз для фарширування

Для фарширування підійде практично будь-який гарбуз. Якщо він круглий, то її можна подати на стіл у вигляді бочки з сюрпризом, а якщо довгаста – приготувати ароматні човники.

Зазвичай фарширують гарбуз вагою до 5 кг, оптимальний розмір – 1.5 – 2.5 кг. Наповнити начинкою можна і маленькі гарбузики.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фарширований гарбуз за рецептом Джеймі Олівера.