Їсти "за двох": вчені спростували поширений міф про харчування під час вагітності

24 квітня 2017, 14:14
Жінці потрібно споживати більше їжі лише протягом останніх трьох місяців вагітності

Харчування під час вагітності має бути корисним. Фото: pixabay

Їсти під час вагітності "за двох" небезпечно як для здоров'я майбутньої матері, так і для дитини.

Це з'ясували вчені з Кембриджського університету, передає Вестник здоровья.

Реклама

Вони виявили, що надмірне споживання калорій під час вагітності може порушити важливі процеси в організмі матері і дитини.

Ці зміни в подальшому можуть підвищити ризик розвитку ожиріння, хвороб серця, гіпертонії і діабету як у матері, так і у її дітей. Крім того, безконтрольне харчування може привести до ускладнень під час пологів. До таких висновків вчені прийшли в ході вивчення мишей, але дослідники вважають, що отримані висновки можуть бути застосовні і до людей.

Фахівці закликають лікарів відмовитися від міфу, пов'язаного з користю харчування "за двох", так як насправді це може вкорочувати тривалість життя матері і її потомства.

Реклама

Як стверджують вчені, жінці потрібно споживати більше їжі лише протягом останніх трьох місяців вагітності, при цьому максимальний щоденний надлишок калорій має становити всього 200 калорій.

Експерти відзначають, що у вагітних жінок немає ніякої необхідності споживати зайві калорії, оскільки їх змінений метаболізм забезпечує плід достатньою кількістю поживних речовин.