Домашній соус айолі: класичний рецепт приготування

29 червня 2018, 11:50
У айолі обов'язково додають часник

Айолі можна подавати як діп. Фото: pixabay.com

Айолі – дуже популярний середземноморський соус, який готується з часнику і оливкової олії. У різних рецептах в цей соус додаються гірчиця, лимонний сік і яєчні жовтки.

Айолі

Реклама

Складові:

  • часник – 1 зубчик
  • солодка гірчиця – 0,5 ч. л.
  • яєчний жовток – 1 шт
  • оливкова олія – 150 мл
  • половина лимона
  • сіль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Рецепт приготування:

Реклама
  1. Часник очистити і подрібнити, скласти в миску, додати сіль, гірчицю і жовток і ретельно перемішати.
  2. Продовжуючи збивати соус віночком, вливати невеликими порціями оливкову олію.
  3. Якщо соус буде виходити дуже густим, його можна розбавити 2-3 ст. л. теплої кип'яченої води.
  4. Додати в соус сік половини лимона і перемішати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати мексиканський соус гуакамоле. Ми також писали про найкорисніші поєднання свіжих соків. Крім цього, ми ділилися рецептом пасти з індичкою в томатному соусі.

Дивіться відео, як приготувати мідії в часниково-вершковому соусі: