Для тортів і тістечок: як приготувати ідеальний заварний крем

20 листопада 2018, 08:00
Крем за цим рецептом просто не може не вийти

Заварний крем. Фото: pixabay.com

Заварний крем на смак нагадує крем-брюле. Він прекрасно підходить для приготування домашніх профітролей і торта "Наполеон".

Заварний крем з ваніллю

Реклама

Інгредієнти:

  • яєчні жовтки – 5 шт.
  • молоко – 1 л
  • цукор – 250 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • вершкове масло -100 г
  • борошно – 70 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Перше, що нам потрібно зробити – дістати масло з холодильника. Бажано за кілька годин до приготування крему.
  2. Жовтки викласти до миски і розтерти з цукром і ваніллю. Додати 50 мл холодного молока і перемішати. Додати до жовтків просіяне борошно і знову перемішати.
  3. Молоко, що залишилося, довести до кипіння. Дати охолонути до кімнатної температури. Влити в молоко жовткову суміш, ретельно перемішати і поставити на плиту. Варити на дуже маленькому вогні, весь час помішуючи, до загусання. Якщо слід від пальця на зворотному боці ложки або лопатки не "запливатиме", крем готовий. При цьому крем не потрібно доводити до кипіння. Як тільки він добре загусне, зняти каструлю з вогню.
  4. Додати шматочок вершкового масла (30 г), накрити каструлю кришкою і остудити до кімнатної температури. Під час охолодження крем потрібно кілька разів перемішати, щоб зверху не утворювалася корочка.

Порада: якщо ви хочете використовувати його як крем для тортів, бажано виконати з ним наступну процедуру. Розм'якшене вершкове масло викласти до великої миски і збити до пишності міксером. Поступово додати до масла заварний крем і збити все до однорідності. Так крем буде набагато пишніший.

Заварний крем можна зберігати кілька днів у холодильнику (бажано в скляному посуді).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, з чого складаються торти, від яких не гладшають. Також сайт "Сегодня" повідомляв, як вибрати якісні кондитерські вироби.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати вершковий крем з коньяком: