Для справжніх гурманів: різотто з морепродуктами і чорнилом каракатиці

9 липня 2018, 13:54
Цей рецепт – відмінний варіант, якщо ви чекаєте гостей

Чорне різотто з морепродуктами Фото: receptam.net

Різотто з чорнилом каракатиці та морепродуктами – популярна страва Середземноморської кухні. Готується воно досить просто, але результат перевершить всі очікування.

Різотто з чорнилом каракатиці

Реклама

Інгредієнти на 2 порції:

Для морського коктейлю:

  • 200 г морського коктейлю
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 перцю чилі

Для різотто:

Реклама
  • 2 шт. лука-шалот
  • 150 г рису карнаролі
  • 400 мл овочевого бульйону
  • 1/4 склянки білого сухого вина
  • 50 г пармезану
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 8 г чорнила каракатиці


Рецепт приготування:

  1. Для різотто в глибокій сковороді нагріваємо оливкова олія, обсмажуємо дрібно нарізану цибулю-шалот до м'якості.
  2. До цибулі додаємо рис, обсмажуємо на середньому вогні близько 4-х хвилин, щоб рис повністю просочився маслом.
  3. Вливаємо вино. Коли воно майже повністю випарується, додаємо чорнило каракатиці і ретельно перемішуємо. У процесі приготування рис повинен встигнути просочитися чорнилом.
  4. Далі додаємо до рису по одному черпаку гарячого бульйону, тушкуємо на середньому вогні, постійно помішуючи. Дуже важливо, щоб бульйон, який ми додаємо в різотто, був гарячим: тримаємо його в окремій каструлі на маленькому вогні і додаємо порціями. Чекаємо, поки бульйон повністю вбереться і тільки потім вливаємо нову партію. Різотто потрібно весь час помішувати.
  5. Коли рис буде майже готовий, додаємо сир, натертий на дрібній тертці. В середньому на приготування знадобиться 15-20 хвилин.
  6. Морський коктейль ретельно промиваємо водою, особливу увагу приділяємо мідій.
  7. У сковороді розігріваємо олію, додаємо перець чилі і два зубчики часнику, обсмажуємо часник до золотистого кольору, відкидаємо часник і перець чилі. На сковороду викладаємо суміш морепродуктів і швидко обсмажуємо, весь час помішуючи, до золотистого кольору.
  8. На теплі тарілки викладаємо різотто і морський коктейль. Прикрашаємо свіжими базиліком, помідорами чері і подаємо до столу.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати іспанську паелью. Ми також ділилися рецептом фірмового плову від телеведучого Олексія Суханова.

СДивіться відео, як відрізнити пластиковий рис від справжнього:

Реклама