День святого Валентина: ТОП-5 страв у вигляді серця

14 лютого 2018, 13:38
Готуємо смачні "валентинки" для коханих

Страви у вигляді сердечок на 14 лютого Фото: freepik.com

Традиція дарувати 14 лютого коханим валентинки прижилася в нашій країні дуже міцно. Сердечка всіх відтінків червоного кольору піднімають настрій в похмурі зимові дні. Але найкращий спосіб порадувати дорогих людей – пригостити їх смачними "сердечками" власного приготування.

Яєчня у вигляді серця

Реклама

Фото: Pinterest

Складові:

Реклама
  • Сосиска – 2 шт.
  • Яйця 2 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Рослинна олія за смаком
  • Зелень за смаком

Рецепт приготування:

1. Сосиску почистити і розрізати уздовж навпіл, не дорізаючи до кінця. Вивернути дві частини сосиски і з'єднати кінчики так, щоб вийшло сердечко. Скріпити зубочисткою.

2. Злегка обсмажити на невеликій кількості рослинної олії. Як тільки сосиска з одного боку підсмажиться, перевернути і в середину акуратно вбити яйце. Посолити, поперчити.

Реклама

3. Перекласти на тарілку і посипати рубаною зеленню.

Піца у вигляді серця

Фото: Genius Kitchen

Складові:

  • дріжджове тісто для піци
  • томатний соус з італійськими травами
  • салямі або пепероні
  • тертий твердий сир або моцарелла

Рецепт приготування:

1. Замісити тісто для піци і дати йому підійти. Розкачати на присипаній борошном поверхні і надати тісту форму серця. Зробити пальцями невеликі бортики.

2. Вирізати з скибочок салямі сердечка за допомогою формочок для печива.

3. Змастити тісто томатним соусом, відступаючи від країв. Викласти зверху начинку. Випікати в розігрітій до 200° С духовці 15-20 хвилин. За цей час краї тіста повинні підрум'янитися.

4. Розрізати піцу у формі серця на порційні шматки і відразу ж подавати.

Порада: в начинку можна додати нарізані печериці, помідори черрі і оливки.

Салат "Гранатовое серце"

Фото: chocolate-kiss.ru

Інгредієнти для форми 20 см:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Сир – 170 г
  • Буряк – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Яйце куряче – 5 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Домашній майонез – 250 г
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

1. Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності і нарізати дрібними кубиками.

2. Цибулю нарізати півкільцями або кубиками і обсмажити на олії.

3. Яйця відварити круто і натерти на крупній тертці. Сир натерти на крупній тертці.

4. Буряк відварити до готовності, почистити і натерти на крупній тертці.

5. Гранат розібрати на зерна, волоські горіхи подрібнити ножем.

6. Тепер викласти салат шарами у вигляді серця, злегка посипаючи сіллю і чорним перцем: 1 шар – куряче філе 2 шар – обсмажена цибуля, майонез; 3 шар – яйця, 4 шар – сир і майонез; 5 шар – волоські горіхи, 6 шар – буряк, майонез; 7 шар – зерна граната.

6. Готовий салат відправити в холодильник на кілька годин, щоб він охолов і просочився.

Шоколадний торт у вигляді серця

Фото: joyofbaking.com

Складові:

Для тіста:

  • 3 великих яйця, розділених на жовтки і білки
  • 1 великий яєчний білок
  • 200 г дрібного цукру
  • 85 г борошна
  • 40 г какао-порошку
  • 1 1/4 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки соди
  • дрібка солі
  • 120 мл рослинної олії без запаху
  • 80 мл кави або води
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Для крему:

  • 120 мл вершків для збивання
  • 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
  • 30 г дрібного цукру або пудри
  • 3/4 столової ложки какао-порошку

Для глазурі:

  • 230 г нарізаного чорного шоколаду
  • 180 мл жирних вершків
  • 30 г вершкового масла
  • 1 столова ложка коньяку або бренді

Рецепт приготування:

1. Розігріти духовку до 180° С.

2. Змастити маслом 23 см форму у вигляді серця і присипати її борошном.

3. Приготувати тісто. Розділити яйця кімнатної температури на білки і жовтки. До білків додати додатковий яєчний білок.

Перемішати 130 г цукру, борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль. Відкласти в сторону.

Віночком перемішати рослинну олію, каву або воду і ванільний екстракт.

Міксером збити жовтки в пишну світлу масу. Продовжуючи збивати, влити масляну суміш. Поступово додати борошняну суміш і добре збити.

В окремій мисці збити яєчні білки до появи м'яких піків. Поступово додати цукор і збити до міцних піків.

У кілька прийомів додати збиті яєчні білки в тісто, акуратно перемішати силіконовою лопаткою.

Вилити тісто в підготовлену форму і випікати близько 35-45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити корж у формі протягом 10 хвилин, потім перекласти на решітку і дати повністю охолонути.

4. Приготувати крем. У великій мисці перемішати вершки, ванільний екстракт, цукор і какао-порошок. Накрити кришкою і поставити миску в холодильник на півгодини. Потім збити до міцних піків.

5. Розрізати спечений пиріг на два коржі. Перевернути верхній шар торта (так, щоб верх пирога став низом) і змастити його шоколадний крем. Накрити другим коржем, злегка притиснувши зверху, і знову змастити кремом. Прикрити торт поліетиленовою плівкою і помістити в холодильник на кілька годин або на ніч.

6. Приготувати глазур. Залити розламаний на шматочки шоколад вершками, що киплять. Дати постояти кілька хвилин і акуратно перемішати віночком, додати коньяк. Вилити глазур на центр торта. За допомогою великої лопатки розподілити її по всій поверхні. Поставити торт в холодильник, щоб глазур застигла.

7. Перед подачею торт можна прикрасити шоколадними трюфелями або свіжими ягодами.

Млинці у вигляді сердечок від Руслана Сенічкіна

Фото: прес-служба

Складові:

  • Яйця – 2 шт.
  • Яблучний оцет – 1 ч.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – 250 г
  • Молоко – 100 мл
  • Вершковий сир – 200 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Ванільний цукор – 2 ст.л.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Буряковий сік – 50 мл.

Рецепт приготування:

1. Змішати борошно, соду, ванільний цукор і звичайний цукор в окремій мисці. Додати трохи солі за смаком і все ретельно перемішати.

"Борошно бажано просіяти через сито", – зазначає Руслан Сенічкін.

2. Молоко вилити в іншу миску, додати в нього трохи жирної сметани, вершковий сир, розтоплене вершкове масло і 2 яйця. В кінці додати оцет і збити блендером до однорідної консистенції.

"Саме поєднання оцту та соди зробить страву більш пухкою", – говорить телеведучий.

3. Додати сухі інгредієнти в рідку суміш. Все ретельно перемішати. До маси влити буряковий сік і знову збити блендером.

"Щоб отримати буряковий сік, буряк потрібно натерти на дрібній тертці, а потім вичавити за допомогою марлевою ганчірки або сита", – підказує кулінар.

4. Готове тісто вилити в спеціальний дозатор. Сковороду поставити на вогонь, додати туди трохи масла. Спеціальним дозатором намалювати сердечка на сковороді. Смажити з обох сторін по кілька хвилин до готовності.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як святкують День святого Валентина в різних країнах світу. Ми також ділилися рецептами десертів до 14 лютого від відомих телеведучих.