День святого Патріка-2020: рецепт ірландського содового хліба

17 березня 2020, 09:30
В Ірландії День святого Патрика щорічно відзначають 17 березня

/ Фото: Pinterest

Содовий хліб дуже популярний у багатьох країнах світу, так як приготування його не забирає багато часу і сил. Особливо содовий хліб люблять в Ірландії – там його печуть з додаванням великої кількості родзинок.

Читайте також:

Реклама

Існує безліч рецептів приготування содового хліба зі всілякими інгредієнтами, але основними інгредієнтами є: борошно, сода і пахта, саме молочна кислота, що міститься в пахте, вступаючи в реакцію з содою, робить цей хліб повітряним.

Ірландський содовий хліб

Содовий хліб / Фото: Pinterest

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 290 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Борошно – 3 склянки
  • Сода – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль -1 ч.л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Ізюм – 3 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло кімнатної температури – 225 г
  • Маслянка – 1.5 склянки

Спосіб приготування:

  1. Попередньо розігріти духовку 175 ºС.
  2. Помити і обсушити родзинки. Обваляти його в борошні, щоб при випічці він не опустився на дно форми.
  3. Змішати всі інгредієнти в мисці і замісити тісто. Маслянку потрібно додавати в самому кінці.
  4. Перекласти тісто в форму і випікати протягом 45-55 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  5. Дістати содовий хліб з духовки і змастити його поверхню розтопленим вершковим маслом. Дати хлібу охолонути перед подачею.

З чим подавати содовий хліб

Розріжте солодкий хліб на скибочки та намажте вершковим маслом.

Дивіться відео, як приготувати британські скони з родзинками:

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати зелене пиво в честь Дня святого Патріка . Ми також ділилися рецептами традиційних ірландських страв .