Що приготувати на Новий рік 2017

31 грудня 2016, 07:42
Найдовше готувати холодець – м'ясо буде варитися близько восьми годин, а найлегше – салати

Що падати до столу. Фото: соцмережі

Напередодні Нового року сайт "Сегодня.ua" зібрав рецепти страв, які користуються популярністю серед українців. 2017-й – Рік Півня, згідно з традицією, зустрічати його треба без зайвої скромності. В середньому новорічний стіл обійдеться приблизно в 1500-2000 гривень, це приблизно на кілька сотень дорожче, ніж в минулому.

Вершкові кульки "незвичайні"

Реклама

Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 0,5 кг курки
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 3 зубчики часнику
  • 200 мл вершків
  • 170 гр твердого сиру

Як готувати:

Реклама

Нарізати куряче філе невеликими кубиками і змішати їх з нашинкованою цибулею. В окремій мисці збити яйце в піну, посолити і поперчити. В піну додати філе з цибулею. Паралельно можна почати приготування соусу: сир пропустити через дрібну тертку, видавити в нього часник і заправити вершками.

З подрібнене філе з цибулею і яйцем сформувати невеликі кульки. Випікати їх варто не більше 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після цього кульки необхідно змастити соусом, перевернути і випікати ще 15 хвилин.

Салат по-новорічному

Реклама

Фото: соцмережі

Знадобиться:
  • 300 г курячого філе
  • 5 курячих яєць
  • 150 г чорносливу
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г сиру
  • майонез
  • сіль

Як готувати:

Філе варити до готовності (приблизно 20 хвилин). Уже охолоджене філе дрібно нарізати. Також дрібно нарізати чорнослив, горіхи подрібнити ножем. Відварити яйця, білки і жовтки пропустити через дрібну тертку (окремо). Таким же чином подрібнити сир.

Першим шаром викласти філе, посолити і змастити майонезом. Наступний шар – жовтки з чорносливом, також змастити майонезом. Потім – сир і горіхи (також змастити майонезом). Останні два шари – горіхи і білки. Готовий салат можна прикрасити за бажанням.

М'ясна страва з грибами


Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 4 шматочки карбонату
  • 150-200 гр грибів
  • 200 гр сиру
  • Сіль, спеції і майонез за смаком
  • помідор

Як готувати:

М'ясо нарізати порціями і відбити через плівку. Посолити і поперчити за смаком. Помідор опустити на хвилину в окріп, а потім очистити від шкірки. Потім помідор порізати маленькими шматочками і викласти на м'ясо. Сир пропустити через велику терку і приблизно третю частину викласти на помідори з м'ясом.

Зверху на сир – гриби. Потім блюдо необхідно змастити майонезом, посолити і засипати сиром, що залишився. Після цього блюдо потрібно на 20 хвилин відправити в духову шафу, при температурі 200 градусів.

Грибний салат

Фото: соцсети

Знадобиться:

  • Банка маринованих грибів (бажано опеньки)
  • 2 відварені моркви
  • 2 мариновані огірки
  • Одна куряча грудинка
  • 200 гр твердого сиру
  • 4 яйця
  • Зелень і майонез за смаком

Як готувати:

Відварену моркву і картоплю пропустити через крупну тертку. А огірки – невеликими шматками. Зелень подрібнити, а сир протерти. Салатницю змастити олією і накрити харчовою плівкою. Потім зверху викласти гриби, подрібнену зелень, моркву, огірки, яйця, картопля – все окремими шарами. Через один шар потрібно змащувати майонезом.

Салат повинен простояти ніч в холодильнику, потім його варто перевернути таким чином, щоб верхні шари опинилися вгорі.

Картофель к Новому году

Фото: соцсети

Знадобиться:

  • 2 кг картопля
  • 3 зубчики часнику
  • Рослинна олія, зелень, сіль і перець за смаком

Як готувати:

Картоплю вимити і очистити від шкірки. На кожній картоплі зробити невеликі надрізи (сантиметр до кінця). Таким чином, вийде картопля, схожа на гармошки. Зелень (кріп, петрушку) дрібно нарізати і перемішати з подрібненим часником – залити олією (за смаком). Отриманою сумішшю необхідно начинити картоплю.

На змащене деко викласти картоплю, скропити олією і накрити алюмінієвою фольгою. Готувати приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього потрібно зняти фольгу і випікати блюдо на верхній полиці шафі до золотистої плівки.

Вишукане олів'є

Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 300 гр вареної ковбаси
  • 7 відварених картоплин
  • 6 зварених яєць
  • 5 зварених морквини
  • 6 солених огірків
  • 100 гр сметани
  • 200 гр майонезу
  • Сіль і зелена цибуля за смаком

Як готувати:

Картопля, ковбасу, яйця, морква й огірки нарізати однаковим кубиком. Додати порубаний лук, консервований горошок. Окремо змішати сметану і майонез, вилити в ємність з заготовленими подрібненими інгредієнтами, перемішати і посолити.

Страва має настоятися як мінімум півгодини. Подавати порційно.

Холодець до Нового року

Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 2 шт морква
  • 2 цибулини
  • Рулька яловича
  • 2 гомілки свинячі
  • Одна курка ціла
  • По одній чайній ложці чорного і запашного перців
  • 4-5 лаврових листів
  • Сіль і зелень за смаком

Як готувати:

М'ясо варити на повільному вогні приблизно вісім годин. Через три години після того, як м'ясо поставили на вогонь, кинути цибулю (очищену), моркву і корінь петрушки. Щогодини з поверхні потрібно знімати жир. За годину до закінчення покласти лавровий лист і перець. При цьому каструлю кришкою накривати не можна.

М'ясо дістати, відокремити від кістки і очисти бульйон від овочів. М'ясо варто нарізати невеликими шматочками. Бульйон посолити. М'ясо викласти в форму і залити бульйоном. Дати охолонути і після прибрати в холодильник.

Атлантичний оселедець під шубою

Фото: соцмережі

Знадобиться:

  • 2 буряки
  • 2 моркви
  • 4 курячі яйця
  • 1 цибулина
  • 2 картоплі
  • 400 гр оселедця
  • Майонез за смаком

Як готувати:

Зварити моркву, картоплю яйця і буряк (все окремо). Після овочі очистити і подрібнити. Буряк і моркву натерти. Оселедець очистити і нарізати дрібними шматочками. Викласти на тарілку шарами: оселедець, цибуля, картопля, яйце, морква, буряк. Кожен шар, крім рибного, змастити майонезом.