Що приготувати з шпинату: ТОП-5 літніх рецептів

8 червня 2018, 11:03
У цій збірці ви знайдете рецепти пирогів, лазаньї і закусок з шпинату

Сезон шпинату починається наприкінці травня. Фото: pixabay.com

Листя шпинату не варять у великій кількості води. Щоб підготувати шпинат для обраної страви, листя потрібно вимити і просушити, скласти до посудиниу з невеликою кількістю води і тушкувати 5-7 хвилин. Злийте рідину, злегка віджавши шпинат, – і він готовий.

Пиріг з бараниною і шпинатом

Реклама
Пиріг з бараниною і шпинатом
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 500 г баранячого фаршу
  • 300 г тіста філо
  • 200 г шпинату
  • 1 банка консервованих помідорів
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. листя м'яти
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування:

  1. Цибулю дрібно порізати, обсмажити разом з фаршем, розбиваючи лопаткою грудочки.
  2. Додати помідори, м'яту, дрібно нарізаний часник, мускатний горіх, сіль і перець. Гасити, поки не випарується майже вся рідина.
  3. Шпинат промити, перебрати, згасити на вершковому маслі до м'якості.
  4. Листи філо викласти в круглу форму, змащуючи кожен оливковою олією, краї тіста повинні звисати з боків форми.
  5. Викласти на тісто фарш, зверху шпинат, закрити краями тіста, змастити верх маслом.
  6. Випікати близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Лазанья з лососем і шпинатом

Реклама
Лазанья зі шпинатом і лососем
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 2 упаковки рубленого замороженого шпинату
  • 800 г філе лосося
  • 500 г листів лазаньї
  • 500 мл молока
  • 300 г моцарели
  • 250 мл вершків 10%
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть шматочок вершкового масла в сотейнику. Всипте борошно. Постійно помішуючи лопаткою, обсмажте її до появи приємного горіхового аромату.
  2. Поступово влийте підігріте молоко, не забуваючи весь час помішувати дерев'яною ложкою або віночком. Варіть соус до загусання. Наприкінці приправте бешамель за смаком.
  3. На сковороді обсмажити цибулю з часником, додайте попередньо розморожений шпинат і тушкуйте кілька хвилин під кришкою. Подрібніть все занурювальним блендером і змішайте з вершками.
  4. Наріжте філе лосося без шкіри і кісток кубиками.
  5. Покладіть на дно форми для запікання лист лазаньї, потім змастіть шаром шпинатового соусу і шаром бешамеля. Викладіть шматочки лосося і посипте сиром, зверху покладіть ще шар шпинату і продовжуйте викладати інгредієнти в тому ж порядку. Зверху повинен бути лист лазаньї. Його потрібно змастити зеленим соусом і посипати сиром.
  6. Відправте форму з лазаньєю до розігрітої до 180 °С духовку на 30-40 хвилин. Подавайте страву гарячою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Запіканка з фаршу зі шпинатом

Курячий рулет зі шпинатом
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 700 г фаршу з грудки курки
  • 280 г замороженого шпинату
  • 1/2 склянки нашаткованої ріпчастої цибулі
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • 1/4 склянки рубаної петрушки
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • 2 яєчних білка
  • 100 г тертого сиру
  • 2 ст.л. кетчупу
  • 2 ст.л. гірчиці
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С.
  2. У мисці перемішайте фарш, шпинат, цибулю, панірувальні сухарі, петрушку, орегано, яєчні білки, сіль і перець.
  3. Половину фаршу викладіть рівним шаром у форму, посипте тертим сиром, а зверху розподіліть фарш, що залишився.
  4. Змішайте кетчуп з гірчицею. Змастіть сумішшю верх запіканки.
  5. Запікайте протягом 1 години до утворення рум'яної скоринки.
  6. Дайте запіканці постояти 15 хвилин, і тільки потім нарізайте.

Пиріг з тіста філо з фетою і шпинатом від Джеймі Олівера

Пиріг з тіста філо зі шпинатом
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 300 г фети, розкришеної
  • 50 г сиру чеддер, тертого
  • 100 г кедрових горіхів
  • мелений чорний перець – за смаком
  • кілька пучків орегано
  • терта цедра одного лимона
  • оливкова олія
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 400 г свіжого листя шпинату
  • 270 г тіста філо
  • щіпка кайєнського перцю
  • щіпка мускатного горіха

Рецепт приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 °С.
  2. У мисці змішати яйця, фету, чеддер, кедрові горіхи, перець, орегано, цедру і трохи оливкової олії.
  3. У великій сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію і вершкове масло.
  4. Додати половину шпинату і обсмажити, помішуючи. Як тільки ця порція листя зменшиться в обсязі, і в сковороді з'явиться вільне місце, додати шпинат. Коли весь шпинат "підв’яне", зняти його з вогню і злегка остудити. Потім додати шпинат до яєчної суміші разом з кайєнським перцем і мускатним горіхом. Перемішати.
  5. Відірвати шматок пергаментного паперу розміром 50 х 50 см. Змастити оливковою олією. На папері викласти листи тіста філо трохи внахльост так, щоб була закрита вся площа паперу. Змастити оливковою олією за допомогою пензлика і поперчити. Повторити маніпуляції з тістом, оливковою олією і перцем ще двічі. Має вийти 3 шари тіста філо.
  6. Перекласти все до форми для запікання так, щоб звисали краї. Додати начинку і накрити краями тіста.
  7. Випікати пиріг 20-30 хвилин. За цей час він повинен красиво підрум'янитися. Перед подачею пиріг остудити і розрізати на порційні шматки.

Рулет з шпинату з лососем 

Рулет з шпинату з лососем
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 100 г шпинату
  • 30 г петрушки
  • 2 яйця
  • 2-3 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. майонезу
  • 1 ч.л. желатину
  • 130 г лосося
  • 100 г вершкового сиру
  • спеції – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Покласти до чаші блендера нарізаний шпинат, петрушку, жовтки 2-х яєць, спеції і борошно. Збити до отримання однорідної маси.
  2. Додати збиті заздалегідь білки і обережно перемішати ложкою. Взяти деко з пергаментом для запікання і змастити оливковою олією. Вилити шпинатну суміш зверху і запікати в духовці, розігрітій до 160 градусів, протягом 5-7 хвилин.
  3. В окремій мисці з'єднати інгредієнти начинки: вершковий м'який сир, трохи домашнього майонезу із зеленню. Додати желатин, попередньо розведений в холодній воді і трохи підігрітий. Все перемішати
  4. Зелений корж змастити вершковою сумішшю, а зверху викласти слабосолену червону рибу, дрібно нарізану. Змастити харчову плівку оливковою олією і згорнути шпинатний корж з начинкою в рулет. Поставити в холодильник на кілька годин. Перед подачею розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові оладки на сніданок. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом пасти зі шпинатом від Олексія Суханова. Крім цього, ми розповідали, як приготувати салат з авокадо зі шпинатом, мандаринами і горохом нут.

Дивіться відео, як приготувати шпинатові млинці з ікрою: