Що приготувати з баранини: пиріг з тіста філо з помідорами і шпинатом

24 травня 2018, 09:00
Травень – головний сезон молодої баранини

Пиріг з бараниною

Філо – це дуже тонке витяжне тісто , популярне в грецькій і турецькій кухні . Ми приготуємо з нього соковитий весняний пиріг з баранячим фаршем , часником , помідорами і шпинатом .

Пиріг з бараниною і шпинатом

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г баранячого фаршу
  • 300 г тіста філо
  • 200 г шпинату
  • 1 банка консервованих помідорів
  • 1 цибулина
  • 2 зубчика часнику
  • 1 ст.л. листя м'яти
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування:

  1. Цибулю дрібно порізати , обсмажити разом з фаршем , розбиваючи лопаткою грудочки .
  2. Додати помідори , м'яту , дрібно нарізаний часник , мускатний горіх , сіль і перець . Гасити , поки не випарується майже вся рідина .
  3. Шпинат промити , перебрати , згасити на вершковому маслі до м'якості .
  4. Листи філо викласти в круглу форму , змащуючи кожен оливковою олією , краї тіста повинні звисати з боків форми .
  5. Викласти на тісто фарш , зверху шпинат , закрити краями тіста , змастити верх маслом . Випікати близько 30 хвилин при температурі 180 градусів .

Нагадаємо, раніше ми ділились рецептом пирога з тіста філо з фетою і шпинатом від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати баранину по-тосканськи від Асміик Гаспарян. Крім того, ми писали, як запекти баранячу ногу з овочами в духовці.

Дивіться відео, де знайти ідеальну баранину для шашлику: