Що пити з користю для здоров'я: ТОП-8 напоїв

13 вересня 2016, 17:48
Не забувайте про м'ятний чай і журавлинний сік

Журавлина запобігає захворюванню ясен. Фото: instagram.com/sensualmadness

Про те, що корисно для організму пити побільше води, чули багато. А про користь журавлинного і томатного соку мало хто знає.

Фахівці healthinfo.ua склали ТОП-8 напоїв, які обов'язково повинні входити до раціону харчування людини.

Реклама

Зелений чай

Завдяки великій кількості флавоноїдів, поліфенолів і антиоксидантів зелений чай нейтралізує вільні радикали, зміцнює кістки, захищає від серцево-судинних захворювань і знижує ризик виникнення раку.

М’ятний чай

Реклама

Цей напій нормалізує і полегшує травлення. До того ж м'ята має протиспазматичну дію – позбавляє від болю в м'язах.

Нежирне молоко

Воно здатне надовго вгамувати апетит, що допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Крім того, в ньому містяться складні вуглеводи, білки, кальцій і вітамін D.

Реклама

Соєве молоко

Воно запобігає розвитку серцево-судинних захворювань за рахунок зниження рівня "поганого" холестерину в крові. Однак повністю замінювати коров'яче молоко соєвим не можна, оскільки це стане причиною нестачі кальцію і вітамінів А і D.

Гарячий шоколад або какао

Ці напої стимулюють вироблення в організмі гормону серотоніну, що сприяє поліпшенню настрою. Також гарячий шоколад і какао запобігають розвитку серцево-судинних захворювань. А поліфеноли, що входять до їх складу, захищають клітини від дії вільних радикалів.

Томатний сік (без солі)

Лікопен, що міститься в томатному соку, служить хорошою профілактикою онкологічних захворювань багатьох органів: легенів, шлунка, кишечника, печінки, молочних залоз, шийки матки.

Також відомо, що лікопен знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Журавлиновий сік

Про користь цього напою вчені говорили дуже багато: він захищає від інфекцій травну і сечовидільну систему, а також запобігає захворюванню ясен і знижує рівень "поганого" холестерину в крові.

Апельсиновий сік

Велика кількість вітаміну С підвищує імунітет, що захищає від багатьох хвороб, в тому числі від катаракти і раку. Лікарі радять пити апельсиновий сік під час вагітності, оскільки фолієва кислота, що міститься в ньому, запобігає дефектам розвитку плода.