Що спекти до чаю: мафіни з бананами та чорним шоколадом

7 травня 2018, 16:00
Обирайте для приготування випічки тільки дуже стиглі банани

Бананово-шоколадні мафіни Фото: freepik.com

Щоб приготувати вишнево-ванільні мафіни, зробіть тісто, як зазначено нижче, замінивши банани 2 чайними ложками ванільного екстракту, а чорний шоколад – 250 г свіжих або розморожених вишень без кісточок.

Бананові мафіни зі шматочками шоколаду

Реклама

Складові:

  • 150 г самопідносного цільнозернового борошна
  • 150 г пшеничного борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 0.5 ч.л. солі
  • 125 г коричневого цукру
  • 3 великих стиглих банана, розім'ятих виделкою
  • 1 збите яйце
  • 75 мл води
  • 75 мл рослинного масла
  • 75 г нарізаного чорного шоколаду або шоколадних чіпсів

Рецепт приготування:

  1. Просіяти обидва види борошна, розпушувач, соду і сіль в миску. Додати висівки, які залишилися в ситі після цільнозернового борошна.
  2. Додати цукор.
  3. В окремій ємності змішати бананове пюре, яйце, воду і рослинне масло.
  4. Перемішати сухі і рідкі інгредієнти ложкою. Додати шматочки шоколаду, ще раз перемішати.
  5. Викласти тісто в формочки, застелені паперовими вкладками. Має вийти 12 мафінів.
  6. Випікати в розігрітій до 180 С духовці впродовж 20-25 хвилин. Перед подачею маффіни остудити.

Порада: якщо у вас немає самовисхідного борошна, додайте в тісто ще 0.5 ч.л. розпушувача.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом морквяних мафінів. Ми також писали, як приготувати незвичайну піцу. Крім цього, ми розповідали, як спекти дітям сирні кекси з фруктами.

Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками та горіхами: