Що їдять на сніданок у різних країнах світу

15 листопада 2019, 16:12
Є величезна кількість варіантів, як смачно розпочати день

Як показує досвід, нові країни та міста часто запам'ятовуються туристам завдяки відчуттям, особливо – запахам традиційних страв. Поцікавмося, що ж їдять на сніданок люди з різних країн світу.

Аргентина

Реклама

Аргентинці люблять починати день із солодкої випічки. Найбільш популярні варіанти: medialunes – булочка у формі круассана, бомбас і болас-де-фрайле, або смажені пончики. Також п'ють гарячу каву.

Швейцарія

Вівсянка з фруктами і горіхами

Традиційний сніданок для швейцарців – birchermüesli, суміш вівсяних пластівців у формі граноли з фруктами та горіхами. Цю страву зазвичай їдять з густим йогуртом.

Реклама

Португалія

Тут п'ють каву з великою кількістю молока: uma mei de leite або umgalao. Також люблять випічку, особливо pastiis de nata, або пироги з яєчним заварним кремом.

Туніс

Цукор допоможе бобовим швидше зваритись, потім їх треба промити

Реклама

Традиційний сніданок жителів Тунісу – лаблаб, пряний суп з нуту.

Японія

В Японії снідають рибою (лосось або скумбрія), супом місо, маринованими овочами та рисом. Також одна з найулюбленіших страв японців – тамагоякі. Це солодкуватий згорнутий омлет.

Болгарія

Болгари вмирають за попарою – це поєднання каші та хлібного пудингу. Тепле молоко або чай наливають на тарілку з кубиками вчорашнього хліба, кришать сир і додають цукор.

Раніше "Сегодня" назвали найдорожчі й найбюджетніші міста для відпочинку. Крім цього, відоме австралійське видавництво Lonely Planet, яке спеціалізується на випуску путівників для бюджетних туристів, склало рейтинг ТОП-10 найкращих напрямів для подорожей по Європі в 2019 році.