Волоські горіхи багаті вітаміном Е. Фото: instagram.com/galina_4aj
Коли роботи накопичилося багато, а сил вже немає, не поспішайте бігти в аптеку за "допінгом", а просто використовуйте правильні продукти. "Зарядити" свій мозок і трохи підбадьоритися може не тільки каву.
Вашій увазі ТОП-10 корисних продуктів для гарної продуктивності мозку від UBR.
1. Чорниця
Постійне споживання чорниці допомагає покращувати пам'ять і навіть запобігати її короткочасну втрату, з'ясували вчені з США. Для кращого ефекту фахівці рекомендують поєднувати споживання чорниці та спеціальні вправи для розвитку пам'яті.
2. Цільнозернові продукти
Продукти з цільного зерна є повільними вуглеводами, які безперервно виділяють глюкозу в наш кровотік і забезпечують ваш мозок зарядом енергії протягом тривалого часу. Медики рекомендують вживати коричневі, необроблені крупи, цільнозерновий хліб і макарони з грубої муки.
3. Жирна риба
При вживанні жирної риби на 19% зменшуються шанси зіткнутися з проблемами з пам'яттю. Незамінні нашому організму жирні кислоти вкрай важливі, зазначають дієтологи. Крім риби, хорошим джерелом омега-3 можуть стати масло льону і сої, гарбузове насіння, масло волоського горіха і боби сої.
Примітно, що навіть приготовлена термічно жирна риба зберігає в собі достатню кількість корисних жирів.
4. Помідори
Вченими доведено, що помідори містять лікопін, який є потужним антиоксидантом захищає наш організм від вільних радикалів, які, в свою чергу, провокують розвиток хвороби Альцгеймера.
5. Чорна смородина
На розумову активність добре впливає Вітамін С. Кращим його джерелом є смородина. В одній ложці міститься добова доза цього корисного для мозку вітаміну.
6. Насіння гарбуза
Для отримання добової дози цинку досить з'їдати жменю гарбузового насіння в день. Він необхідний для поліпшення пам'яті і розумових навичок, відзначають фахівці.
7. Брокколі
Відмінне джерело вітаміну К, який, як відомо, підсилює когнітивні функції і покращує розумові здібності.
8. Шавлія
Шавлія має репутацію рослини, що поліпшує пам'ять. Дослідження показали, що вся справа в ефірних маслах, тому включення шавлії в раціон – необхідно.
9. Волоські горіхи
Прийом вітаміну Е знижує когнітивні порушення (порушення пам'яті), особливо у людей похилого віку. Хорошим джерелом вітаміну Е є горіхи, а особливо волоські. Сюди ж можна віднести зелені листові овочі, оливки, яйця і спаржу.
10. Зелений чай
Вживання зеленого чаю регулярно знижує розвиток деменції – набуте недоумство, стійке зниження пізнавальної діяльності з втратою в тій чи іншій мірі раніше засвоєних знань і практичних навичок.
Про це заявили японські вчені, які провели дослідження за участю участь понад 700 літніх людей старше 60 років.
Примітно, що навіть ті, хто пив зелений чай всього 1 раз на тиждень, показали хороші результати.