Чим небезпечні популярні в Україні ліки

24 травня 2018, 15:35
Ми намагаємося тримати ці препарати під рукою і часто приймаємо

Будьте обережні з ліками. Фото: pexels.com

Експерти назвали популярні в Україні ліки, які здатні завдати шкоди. Отже, запам'ятайте, з якими таблетками і краплями треба бути особливо обережними. Всі ці препарати здатні погано вплинути на слизову оболонку шлунка, викликаючи гастрити і виразки і здатні навіть провокувати шлункову кровотечу

  • Анальгін

Анальгін при тривалому застосуванні викликає анемію;

Реклама
  • Крапли для носа

В першу чергу йдеться про спреї і краплі, що володіють судинозвужувальними властивостями. Якщо застосовувати їх тривалий час (більше п'яти днів), можливі такі неприємні наслідки як запаморочення і головний біль – через звуження судин головного мозку.

Особливо небезпечні такі препарати для дітей: занадто тривале застосування може призвести до судом, втрати свідомості і навіть коми.

  • Ацетилсаліцилова кислота

Ацетилсаліцилова кислота знижує згортання крові, що може бути причиною кровотеч;

Реклама
  • Сечогінні препарати

Разом із зайвою рідиною ці препарати виводять з організму важливі електроліти – наприклад, калій. А його недолік може викликати слабкість, болі в різних групах м'язів, перебої в серці. Так само велика доза діуретика може викликати різке падіння тиску, і, як наслідок, непритомний стан, головний біль.

  • Індометацин

Індометацин впливає на нервову систему і здатний спровокувати галюцинації.

  • Аспірин

Цей препарат сучасні лікарі призначають не для лікування застуди, а для профілактики інфаркту і інсульту у пацієнтів із захворюваннями серця.

Реклама

Але аспірин діє на епітелій стінки шлунка, нирок, матку, судини, а також негативно впливає на печінку. На тлі тривалого постійного прийому аспірину можуть з'явитися ерозії і виразки в шлунку і дванадцятипалої кишці.

Нагадаємо, Супрун зробила шокуючу заяву про популярні в Україні ліки.

Крім цього. Ми писали, що заборонено їсти після прийому ліків – відповідь медиків.

Дивіться відео: трансжири – що це таке і з чим їх їдять