Чахохблілі з курки: простий рецепт грузинського блюда

27 грудня 2019, 10:08
Ніжні шматочки курки в ароматному соусі – це дуже смачно

Чахохбілі з курки

Чахохбілі – традиційна грузинська страва. Це соковиті шматочки птиці, обсмажені зі спеціями в томатному соусі.

Дивіться відео, як приготувати грузинські хачапурі:

Реклама

Назва страви походить від грузинського слова "хохобі" – фазан. Фазан – національний птах Грузії, з нього спочатку і робили чахохбілі. Але зараз більш поширені рецепти з куркою.

Читайте також:

Реклама

Чахохбілі з куркою

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 106 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Очищені помідори – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Зелений гострий перець – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Курячі стегна – 600 г
  • Чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Подрібнена м'якоть помідорів – 300 мл
  • Хмелі-сунелі – 2 ч. Л.
  • Вода – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Лук наріжте півкільцями.
  2. Помідори попередньо опустіть в окріп на 30 секунд, зробивши зверху невеликі надрізи. Дістаньте і зніміть шкірку. Крупно наріжте.
  3. Подрібніть зелень і зелений гострий перець. Потім подрібніть часник і додайте його до подрібненої м'якоті помідорів.
  4. У глибокій сковороді розігрійте олію. Викладіть курячі стегна і обсмажуйте на сильному вогні до золотистої скоринки. Додайте сіль і перець. Смажте до напівготовності, потім перекладіть назад в миску.
  5. У цю ж сковороду викладіть цибулю, обсмажте до золотого кольору, додайте нарізані очищені помідори, курячі стегна, м'якоть помідорів з часником, хмелі-сунелі і 100 мл води, перемішайте. Додайте всю зелень і сіль.
  6. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 30-40 хвилин.

Як подавати чахохбілі

Подавайте страву гарячою разом з лавашем, рясно посипавши порізанною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грузинський соус сацебелі .